Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

8.3.2017 klo 17:14

Ulla Aatsinki: lapset ja nuoret ensin

Viihdyn veden äärellä ja siksi Härmälä Pyhäjärven rantoineen on yksi suosikkipaikoistani Tampereella.

VASEN KAISTA
Minun Tampereeni antaa lapsille ja nuorille yhdenvertaisen mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä ihmisinä sekä opiskella ja harrastaa inspiroivassa ja turvallisessa ympäristössä. Lasten ja nuorten hyvä arki kasvaa hyväksi huomiseksi – meille kaikille.

Millainen päättäjä?

Päättäjänä toimintaani ohjaavat vasemmistolaiset arvot sekä tutkittu tieto. Tavoitteeni on tasa-arvoinen ja yhdenvertainen yhteiskunta. Kuntatasolla se tarkoittaa muun muassa lasten ja nuorten oikeutta hyvin resursoituun varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen. Suhtaudun ihmisiin tasavertaisesti ja luotan avoimen, hyvin argumentoidun keskustelun rakentavan yhteisiä päätöksiä.

Millainen Tampere?

Tampere on symppis kaupunki. Se on myös kulttuuri- ja sivistyskaupunki, jolla on rento ja avoin suhde uusiin asioihin ja ihmisiin. Kulttuuria ja kulttuuripalveluja, mukaan lukien rakennusperintö ja puistoalueet, on jatkossakin vaalittava.

Laadukas koulutus on huomisen selviytymisstrategia, ja sen vuoksi koulutukseen on investoitava kaikilla tasoilla, mukaan lukien ilmainen varhaiskasvatus.

Työttömyys on Tampereen murheenkryyni. On suunnattava resursseja pk-yritysten, osuuskuntien ja itsensä työllistäjien toimintaedellytyksiin. Kilpailutuksessa kaupungin on painotettava laadullisia kriteereitä.

Muualtamuuttaja – Tampereella jo 25 vuotta

Olen viettänyt yli puolet elämästäni Tampereella. Asuin vuosia Hervannassa, sitten jonkin aikaa Veisussa ja viimeiset kymmenen vuotta kotini on ollut Härmälässä. Kaikissa paikoissa olen viihtynyt.

Nyt jo aikuisten lasteni myötä olen tutustunut tamperelaiseen päivähoitoon, koululaitokseen ja lasten urheiluharrastuksiin monesta eri vinkkelistä 90-luvulta alkaen. Nykyään tuhlaan vapaa-aikaani yhteiskuntapainotteiseen toimintaan, jonka lisäksi käyn Tampereen kulttuuririennoissa, katson ulkomaisia tv-sarjoja ja käyn harva se ilta Rantaperkiön Iskun jumpilla.

Työtä ja luottamustoimia

Olen ollut töissä historiantutkijana ja opettajana Tampereen yliopistossa, Jyväskylän yliopistossa ja vietin vuoden vierailevana tutkijana myös amerikkalaisessa yliopistossa, Michiganissa, väitöksen jälkeen.

Yliopistolla osallistuin aktiivisesti ammattiyhdistystoimintaan Tampereen yliopiston tieteentekijöiden riveissä, olin Julkisten alojen koulutettujen (JUKO) pääluottamusmiehenä kaksi vuotta ja Tieteentekijöiden liiton varapuheenjohtajana vuosina 2013–2014. Viime valtuustokaudella olin vasemmistoliiton edustajana varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen johtokunnassa.

Ulla Aatsinki:

Ikä: 51 vuotta

Ammatti: Tutkija

Kaupunginosa: Härmälä

Ota yhteyttä:

UllaAatsinki[AT]gmail.com

Facebook-poliitikkosivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *