Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

8.3.2017 klo 17:24

Ilkka Järvelä: vielä virtaa – valtuustossa vuodesta 1997

Keskustori on risteysasema ja kokoontumispaikka. Vaalimökillä olen päivystänyt monet kerrat. Keskustori voisi olla tapahtumien paikkana ympäri vuoden.

VASEN KAISTA
Tampere on jokaisesta kaupunkilaisesta huolta pitävä: sosiaaliset, terveyteen liittyvät ja kulttuuria tarjoavat palvelut ovat kaikkien ulottuvilla. Tampereella tehdään toimivaa yhteistyötä kolmannen sektorin kanssa.

Millainen päättäjä?

Olen itsenäisesti ajatteleva, kuntalaisia kuunteleva, kuntalaisten esille tuomat asiat huomioon ottava luottamushenkilö. Haluan tuoda lisää tasapainoa toimintaan: kuntalaisten tarpeet tasavertaisesti esille kaupungin kehittämisen kanssa. Ilkka huomioi lähimmäisensä.

Millainen Tampere?

Työpaikka on turvattava jokaiselle – se on osa syrjäytymisen ja mielenterveysongelmien ehkäisyä. Koti on jokaisen perusoikeus. Suurin vastuu lapsista kuuluu perheille. Kaupungille kuuluu perheiden tukeminen. Sanat ”Kiitos”, ”Anteeksi” ja ”Ole hyvä” ovat edelleen käyttökelpoisia. Kouluterveydenhuollon tulee olla osa koulunkäyntiä.

Eläkeläiset on huomioitava tasavertaisina kaupunkilaisina, ei ainoastaan taakkana. Ikäihmisillä on osaamista ja kokemusta kunnallisasioissakin. Ikäihmisten terveys ja toimintakyky – niistä meidän kannattaa pitää huolta.

Yleismies Järvelä

Kävin syntymässä Sääksmäellä vuonna 1944, sieltä matka alkoi ja tulin Tampereelle. Valmistuin ammattikoulun sähköpuolelta ja astuin kaupungin palvelukseen vuonna 1960. Armeijakin tuli siinä hoidettua. Naimisissa olin, tyttäriä syntyi kolme. Lapsenlapsia on kahdeksan ja isopappa olen jo kolmelle lapselle.

Työurani 43,5 vuotta tein kaupungin palveluksessa sähköasentajana, mistä tehtävästä jäin eläkkeelle vuonna 2004. Vapaaehtoistyötä olen tehnyt vuosia lähiyhteisössäni Amurissa ”yleismies jantusena”. Yksi mieluisimmista tehtävistäni on joulupukki, jonka hahmossa olen vieraillut Acutassa ja sen edeltäjässä Hatanpään ensiavussa jouluaattoisin.

Ay-liike ja valtuusto

Luottamustehtäväni alkoivat ammattiyhdistystoiminnassa, jossa toimin työpaikkani luottamusmiehenä ja osastonsihteerinä. JHL:n jäsen olen edelleen. Tampereen kaupungin luottamustehtävissä aloitin vuonna 1997: sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä sain kuntalaisia koskevan kokokuvan vauvasta vaariin.

Nykyisin toimin sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunnassa. Tampereen kannattaa pitää huolta monipuolisesta tarjonnastaan. Olen pitänyt kehityksen melskeissä muun muassa lähikirjastojen puolta.

Ilkka Järvelä:

Ikä: 73 vuotta

Ammatti: Sähköasentaja, eläkeläinen

Kaupunginosa: Amuri

Kunnalliset luottamustehtävät: Ensimmäinen varavaltuutettu, Sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunnan jäsen, Särkänniemi Oy:n hallituksen jäsen

Ota yhteyttä:

Puh. 040 746 9930

ilkka.jarvela[AT]netti.fi

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *