Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

3.3.2017 klo 14:55

Wilma Karikko: valitse vasemmalta

Kauppi on kaupunkimetsien kulmakivi ja ympäröivät asuinalueet kertovat tarinan Tampereen historiasta.

VASEN KAISTA
Tampereella on tilaa kaikille. Ihmiset ovat erilaisia, se on rikkaus ja voimavara. Siksi kaupungissakin täytyy olla erilaisia asuinalueita ja monenlaisia mahdollisuuksia työskennellä, opiskella ja viettää aikaa.

Millainen päättäjä?

Suorapuheinen ilman, että tarvitsee loukata kenenkään henkilöä. On toisten ajan tuhlausta laukoa kokouksissa itsestäänselvyyksiä tai nokitella vastapuolelle. Jos joku on jo lausunut hyvin, riittää kun ilmoittaa kannattavansa tätä puhujaa. Päätöksentekoani edeltää, että perehdyn asiaan monin tavoin. Mahdollisuuksien mukaan käytän perehtymiseen tilastojen ja lakien lisäksi myös kaunokirjallisia lähteitä, esimerkiksi elämäkertoja, kuten ”940 päivää isäni muistina”.

Millainen Tampere?

Tampere on kotoisa. Tänne on perinteisesti ollut helppo tulla muualta. Tämä täytyy nähdä tulevaisuudessakin vahvuutena, kun Tampere tarjoaa kodin eri maakunnista ja maista tänne muuttaville ihmisille. Harrastus- ja järjestötoiminta on Tampereella monipuolista, tätä täytyy Tampereen jatkossakin tukea. Tuen muotoja ovat toiminta-avustukset sekä kaikille avoimet tilat. Toimeentulotukea pidempään saaneiden Aktiivipassi on toimiva tapa tukea kaupunkilaisten omaehtoista osallistumista.

Kaupunkilainenkin tarvitsee elävää luontoa ympärilleen. Ilmastonmuutokseen varautuminen on aloitettava heti.

Punavihreä sosialisti

Olen paluumuuttanut Tampereelle kolmasti ja nyt olen tullut jäädäkseni. Muualta puuttui aina jotain, olkoon se sitten vaikka Tampereen henki. Olen ollut pitkään työttömänä, mutta juuri nyt työllistymässä palkkatuella.

Työttömänä olen lisännyt vapaaehtoistöiden määrää. Olen rikos- ja riita-asioiden sovittelija ja vedän viikoittaista ryhmää partiolippukunta Tervaksentekijöissä. Olen yksi kirjoittajista Ämmät-nimisessä blogissa.

Tyypillisesti minut voi nähdä juoksemassa bussille. Ajan paljon bussilla ja pidän aikatauluja suuntaa-antavina.

Suunnittelija ja sovittelija

Työskentelin noin kolme vuotta hankkeissa Tampereen kaupungilla, pääosin suunnittelijana ikäihmisten palveluiden kehittämisessä. Työn kautta palvelut sekä niiden tuottamisen muodot ja reunaehdot tulivat hyvin tutuiksi.

Toimin akavalaisen ammattiliittoni luottamustoimissa opiskeluaikana ja valmistuttuani, tosin nyt pidän taukoa. Sovittelijana toimiminen antaa mahdollisuuden auttaa ihmisiä vaikeassa tilanteessa.

Partiolainen olen ollut sydämessäni aina. Partioihanteet sopivat kaikille. Minulle työssä ja vapaaehtoistyössä on tärkeää, että asiat edistyvät ja kehittyvät paremmiksi.

Wilhelmina ”Wilma” Karikko:

Ikä: 36 vuotta

Ammatti: Suunnittelija

Kaupunginosa: Vuores

Luottamustehtävät: Mansen punavihreiden sihteeri

Ota yhteyttä:

wilmavaltuustoon[AT]gmail.com

Facebook-poliitikkosivu

Twitter

Ämmät-blogi

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *