Artikkeli: Pääkirjoitus 2013–2018

18.4.2017 klo 10:25

Vaalivoitosta kohti parempaa Pirkanmaata

SINIKKA TORKKOLA
Vasemmistoliiton vaalivoitto niin valtakunnallisesti kuin Pirkanmaallakaan ei ole sattumaa eikä hyvää onnea vaan tulos aktiivisesta poliittisesta työstä. Kiitos vaalimenestyksestä kuulu paitsi valtakunnallisesti onnistuneelle kampanjalle, niin ennen muuta vasemmiston aktiiveille. Ehdokkaat ja aktiivit kampanjoivat tiiviisti aivan vaalipäivään asti ja tekivät vaaliennusteista totta.

Ehdokkaiden hankinta onnistui erinomaisesti. Ehdokkaita oli yhteensä 335, vain 10 vähemmän kuin 2012 kuntavaaleissa. Vasemmistoliiton äänimäärä kasvoi 2 927 äänellä ja kannatus 0,8 prosenttiyksikköä. Vasemmistoliitto kasvatti valtuustopaikkojaan seitsemässä kunnassa, seitsemässä kunnassa kannatus kasvoi, vaikkei lisäpaikkaa tullutkaan. Kannatus laski vain viidessä kunnassa.

Vaaleissa oli mukana paljon uusia ja nuoria ehdokkaita, jotka myös menestyivät vaaleissa hyvin. Toisin kuin läheistä yhteistyökumppania sosiaalidemokraattista puoluetta vasemmistoliittoa ei ukkoutuminen eikä akkautuminen vaivaa. Pirkanmaalla vasemmistoliiton uusissa valtuutetuissa on sekä vanhoja konkareita että uusia tulokkaita. Parhaimmillaan valtuustoryhmistä tuleekin kokemuksen ja uusien tuulien innovatiivinen liitto, joka antaa vasemmistolle hyvät mahdollisuudet muuttaa politiikan suuntaa myös Pirkanmaalla.

Hetki vaalivoiton makeassa hehkussa jää kuitenkin lyhyeksi. Aikaa seuraaviin vaaleihin, maakunta- ja presidentinvaaleihin on alle kahdeksan kuukautta. Ensi lauantaina Pirkanmaan vasemmistoliiton kevätpiirikokouksessa sekä arvioidaan kuntavaalien tulosta että suunnataan kohti maakuntavaaleja. Kuntavaalit osoittivat, että vasemmistolaiselle politiikalle on tarvetta kaikkialla Pirkanmaalla.

 

Kirjoittaja on Vasen Kaistan päätoimittaja ja Pirkanmaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja

 

Pirkanmaan Vasemmistoliiton kevätpiirikokous pidetaan Akaan Viialan Sampolassa ensi lauantainan. Kuva: Sinikka Torkkola.

 

Lisätietoja piirikokouksesta Vasen Kaistan tapahtumakalenterista.

Lisää aiheesta Vasen Kaistassa

Vasemmistolle vaalivoitto myös Pirkanmaalla (10.4.2017)

 

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *