Artikkeli: Uutiset 2013–2018

23.5.2017 klo 11:01

Paikkajako ratkaisee vasemmiston tuen pormestariohjelmalle

Vasemmistoliiton Tampereen valtuustoryhmä ja kunnallisjärjestö päättävät yhdessä pormestariohjelmaan osallistumisesta ja luottamushenkilöiden valinnasta. Kuva on uuden ja vanhan valtuustoryhmän kokouksesta kuntavaalien jälkeen huhtikuussa. Kuvassa valtuutetut Noora Tapio (vasemmalla), Milka Hanhela, (oikealla edessä) ja Ulla-Leena Alppi sekä varavaltuutettu Johannes Tolonen.

 

Teksti ja kuva: SINIKKA TORKKOLA    
Lauri Lylyn pormestariohjelma julkistettiin tänään. Tampereen vasemmisto jatkaa varauksella neuvotteluja osallistumisesta ohjelmaan. Vasemmistoliiton valtuustoryhmä ja kunnallistoimikunta päättävät ohjelmaan osallistumisesta vasta kun luottamushenkilöpaikoista käytävien neuvottelujen tulos on selvillä.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen korostaa, että vasemmisto jatkaa neuvotteluita pormestariohjelmasta, mikäli saa ohjelmaan vaikuttamisen mahdollistavia luottamushenkilöpaikkoja. Vasemmistoliitto odottaa vaalimenestyksensä näkyvän paikkajaossa ja tukee vaalitulosta kunnioittaen myös vihreiden paikkatoiveita.

Vasemmistoliitto arvio pormestariohjelman olevan kompromissi, johon ei voi olla täysin tyytyväinen. Ohjelmassa on mukana paljon hyviä asioita, kuten työllisyyden parantaminen, subjektiivisen päivähoito-oikeuden säilyttäminen, köyhyysohjelman kehittäminen, tulopohjan vahvistaminen ja lupaus pitää ikäihmisten palvelut vähintään nykyisellä tasolla. Vasemmistoliitto katsoo tiukkojen taloustavoitteiden olevan ristiriidassa kaupunkilaisten hyvinvointia edistävien palvelulupausten kanssa.

Vasemmistoliitto epäileekin, että mikäli kaupungin työllisyys ei parane, tiukat menokirjaukset voivat tarkoittaa palveluiden leikkauksia. Tiukkaa menokuria ohjelmassa korostaa kirjaus, jonka mukaan menot  voivat kasvaa valtuustokaudelle yhdestä kahteen prosenttia vuodessa. Ristiriidassa hyvinvointitavoitteiden kanssa on myös verokirjaus, jonka mukaan mahdolliseen verojen korottamiseen palataan vuoden 2020 talousarvion laadinnan yhteydessä.

Pormestariohjelman on määrä allekirjoittaa toinen kesäkuuta. Siihen mennessä myös kysymys luottamushenkilöpaikoista ratkaistaan. Vasemmistoliiton neuvotteluja käyvät valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen ja varapuheenjohtaja Ulla-Leena Alppi. Vasemmistoliiton henkilövalintoja valmistelee työryhmä, johon kuuluvat valtuustoryhmästä Mikko Aaltonen, Ulla-Leena Alppi ja valtuutettu Noora Tapio sekä kunnallistoimikunnasta puheenjohtaja Jouni Sirén, varapuheenjohtaja Virva-Mari Rask sekä kunnallistoimikunnan jäsen Veijo Laitinen.

Lauri Lylyn pormestariohjelma (PDF-tiedosto, julkaistu Vasen Kaistan verkossa.)

 

Lisää aiheesta Vasen Kaistalla

Tampereen vasemmisto aloitti luottamushenkilöiden valintojen valmistelun (11.5.)

Oikeisto hävisi kuntavaalit Tampereella (21.4.2017)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *