Artikkeli: Uutiset 2013–2018

11.5.2017 klo 08:33

Tampereen vasemmisto aloitti luottamushenkilöiden valintojen valmistelun

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän ja kunnallistoimikunnan yhteiskokouksessa päätettiin luottamushenkilöiden valintatavoista. Kuvassa etualalla Ilkka Porttikivi, Minna Minkkinen, Janika Kunnari, Miika Tamminen, Annu Toljola ja Anne Karinen.

 

Teksti ja kuva: SINIKKA TORKKOLA
Äänimäärä, asiantuntemus ja sitoutuneisuus ovat ominaisuuksia, joiden perusteella vasemmistoliiton edustajat valitaan Tampereen kaupungin luottamustehtäviin. Lisäksi periaatteena on yksi tehtävä henkilöä kohden sekä tehtävien kierrätys. Näin linjattiin eilen vasemmistoliiton valtuustoryhmän ja kunnallistoimikunnan yhteisessä kokouksessa.

Osana pormestariohjelmaneuvotteluja käydään neuvotteluja myös luottamustehtävien jaosta. Vasemmistoliiton paikkojen määrä riippuu neuvottelutuloksesta. Kuntalain suhteellisuusperiaatteen mukaan vasemmistoliitolle olisi tulossa nelisenkymmentä luottamustehtävää. Mikäli vasemmistoliitto on mukana pormestarikoalitiossa tai muussa koalitiossa, paikkamäärä saattaa olla suurempikin.

Tampereen vasemmiston ja valtuustoryhmän sääntöjen mukaan luottamustehtäviin valittavista henkilöistä päättävät valtuustoryhmä ja kunnallisjärjestö yhdessä. Valintoja valmistelemaan nimitettiin eilen ryhmä, johon kuuluvat valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen ja varapuheenjohtaja Ulla-Leena Alppi, kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jouni Sirén ja varanpuheenjohtaja Virva-Mari Rask sekä valtuutettu Noora Tapio ja kunnallistoimikunnan jäsen Veijo Laitinen

Valmisteluryhmä kysyy kiinnostusta tehtäviin kaikilta ehdokkaina olleilta. Tietoja kiinnostuksesta kerätään lomakkeella. Asiasta tiedotetaan suoraan ehdokkaille sähköpostitse.

Valtuusto valitsee kesäkuussa

Muiden puolueiden kanssa paikkaneuvotteluja käyvät Mikko Aaltonen ja Jouni Sirén. Luottamustehtävistä päätetään kesäkuussa aloittavan valtuuston ensimmäisissä kokouksissa 12. ja 19. kesäkuuta.

Ensimmäisessä kokouksessa valitaan pormestari ja apulaispormestarit sekä kaupunginhallituksen ja lautakuntien jäsenet. Kaupungin uuden hallintosäännön mukaan lautakuntien jäsenistä puolen tulee olla valtuutettuja. Laskennallisesti vasemmistoliitto saa kuhunkin lautakuntaan yhden paikan. Tampereen kaupungin uuden hallintosäännön mukaan apulaispormestareita valitaan kolme, mikä vaikuttaa vasemmiston mahdollisuuksiin saada apulaispormestarin paikka.

Kesäkuun toisessa kokouksessa valtuusto valitsee jäsenet johtokuntiin ja toimikuntiin sekä kaupunginhallituksen edustajat lautakuntiin ja johtokuntiin. Valtuuston kokousten päätösesitykset valmistellaan kaupunginhallituksen kokouksissa toukokuussa.

Valtuustoryhmä järjestäytyi

Vasemmistoliiton kesäkuussa työnsä aloittava valtuustoryhmä on myös pitänyt ensimmäisen kokouksensa ja järjestäytynyt. Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin Mikko Aaltonen, varapuheenjohtajaksi Ulla-Leena Alppi, sihteeriksi Tiina Jalava ja tiedottajaksi Janika Kunnari. Valtuustoryhmään kuuluvat valtuutetut ja varavaltuutetut. Ryhmän kokouksissa valmistellaan valtuustossa käsiteltäviä asioita. Kokoukset ovat tavallisesti viikkoa ennen valtuuston kokousta.

Pormestariohjelmaa valmistellaan kolmessa ryhmässä, joissa kussakin vasemmistoliitolla on yksi edustaja. Elinvoima ja työllisyys -työryhmään osallistuu Sinikka Torkkola, palveluihin Ulla-Leena Alppi sekä talouden ja toimintojen kehittämiseen Mikko Aaltonen. Työryhmissä ovat tällä hetkellä mukana kaikki puolueet. Työskentelyn tulokset julkistetaan ensi tiistaina,

 

Lisää aiheesta Vasemmassa Kaistassa

Oikeisto hävisi kuntavaalit Tampereella (21.4.2017)

Lisää aiheesta muualla verkossa

Tampereen kunnallistoimikunnan jäsenet (Tampereen vasemmiston verkkosivu)

Vasemmistoliiton luottamustehtävät Tampereen kaupungissa 2012 – 2017 (Tampereen vasemmiston verkkosivu)

Tampere kaupungin hallintosääntö (Tampereen kaupungin verkkosivu)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *