Akaan pienentynyt valtuusto täytti luottamuspaikat

Toijalan rautatieasema lienee monelle tutuin näkymä Akaaseen. Toijalan lisäksi uudellen herätettyyn Akaaseen liitettiin Viiala ja Kylmäkoski. (Kuva: Suvi Soininen)

 

Teksti: JARI LAIHIA ja SUVI SOININEN   
Akaassa noudatettiin hämäläistä kaavaa luottamuspaikkojen jaossa, mentiin siis hitaasti, välillä vähän muutakin maailmaa parantaen. Alkuunhan täällä kokoomus yritti mitätöidä merkittävän vaalitappionsa suhmuroimalla tekniseen vaaliliittoon kahta lukuunottamatta kaikki puolueet. Ulkopuolelle oltiin jättämässä SDP ja vasemmistoliitto. Tässä kohden on nostettava hattua paikallisille ainakin toistaiseksi yhtenäisille perussuomalaisille. He jättäytyivät tällaisen koalition ulkopuolelle pitäen sitä kuntavaalien äänestystuloksen halventamisena.

Edellä jo nimeltä mainitut puolueet päättivätkin sitten yhdessä muodostaa teknisen vaaliliiton luottamuspaikkojen jakamiseksi reilummalla tavalla. Tämän jälkeen neuvottelut sujuivat jopa yllättävänkin hyvässä hengessä. Merkittävimmäksi luottamuspaikkojen jakoa hidastavaksi tekijäksi nousi kahden puolueen vinoutunut sukupuolijakauma luottamuspaikkojen täyttäjäehdokkaissa.

Uusille ehdokkaillemme neuvottelujen kulku ei ollut myöskään aivan selkeä ja sukupuolivinoumaa jäi joka tapauksessa omankin puolueemme valintoihin. Akaassa valtuuston koon pienentymisen valossa vasemmiston vaalitulos oli hyvä ja oletusarvomme mukaisesti myös nuorempia saadaan ja halutaan aktivoida tulevaisuudessa enemmän toimintaan mukaan.

Lopuksi vielä merkittävimmät vasemmistoliiton luottamuspaikat:
Kaupunginhallitus: Jukka Saari (jäsen), Tuija Toivonen-Perttunen (varajäsen).
Tarkastuslautakunta: Matti Humaloja (puheenjohtaja), Suvi Soininen (varajäsen).
Elinvoimalautakunta: Jorma Kivi (jäsen), Suvi Soininen (varajäsen).
Tekninen lautakunta: Matti Humaloja (jäsen), Pirkko Seppi (varajäsen).
Sivistyslautakunta: Tuija Toivonen-Perttunen (jäsen), Jari Laihia (varajäsen).
Perusturvavaliokunta: Jorma Kivi (jäsen), Pirkko Seppi (varajäsen).
Keskusvaalilautakunta: Jorma Kuusinen (sijaan tulojärjestyksessä ensimmäinen varajäsen)
Kiinteistötoimitusten uskotut miehet: Matti Humaloja.

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin kokoomuksen Jaakko Leinonen, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi sosiaalidemokraattien Timo Saarinen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi keskustan Jouni Vaittinen.

|||

Akaan kuntavaalitulos Vasen Kaistassa:

Akaan valtuusto pieneni, vasemmisto menetti vain yhden paikan (15.4.2017)

*

Leave a Reply