Artikkeli: Uutiset 2013–2018

13.6.2017 klo 19:04

Kangasalan uusi valtuusto aloitti

Kangasalan valtuutettuja ja luottamushenkilöitä 2017‒21: Milla Peltonen, Jorma Mäntylä, Marja Pekkarinen, Seppo Talli, Ranja Aukee, Mikko Hakala, Harri Jouhki ja Iikka Nikkinen. (Kuva: Pertti Salo)

 

Teksti: JORMA MÄNTYLÄ
Kangasalan uusi valtuusto aloitti eilen Ranja Aukeen avaamana siunaten Hanna Laineen puheenjohdolla puolueiden neuvotteleman luottamuspaikkajaon vuosille 2017‒21. Keskustan ja persujen tekninen vaaliliitto mitätöi vihreiden ja vasemmistoliiton vaalivoiton, kun vaalien häviäjät saivat kokoomuksen siunauksella suhteettoman suuren osuuden paikoista.

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin demarien Hanna Laine. Kunnanhallitukseen tuli porvarienemmistö 6–3. Vasemmistoliitto jäi vaille kunnanhallituspaikkaa eivätkä vihreät saaneet heille kuulunutta valtuuston toisen varapuheenjohtajan paikkaa, joka vaaliliiton takia luisui perussuomalaisille. Kangasalan vihreät auttoivat persuja saamaan suhteettoman suuren osuuden kunnan luottamuspaikkajaossa.

Vasemmistoliitto ei lopulta tehnyt muutosesityksiä, sillä pari uutta luottamushenkilöpaikkaa katsottiin välttäväksi. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Jorma Mäntylä katsoi, että äänestysruletin sijasta on tärkeämpää saada kunnan hallinto toimimaan, jotta kyetään puolustamaan kuntalaisten etuja, kun hallituskriisin oloissa satoja tuhansia työntekijöitä ja miljoonia potilaita pompotellaan holtittomasti suuntaan ja toiseen ideologisten mielijohteiden mukaisesti.

Vasemmiston ja vihreiden heikko edustus Kangasalan kunnan johdossa takaa oikeistolaisen leikkaus- ja yksityistämispolitiikan jatkumisen.

Kangasalan vasemmistoliiton edustajia kunnan hallinnossa 2017‒21 ovat: Seppo Talli, tarkastuslautakunta (varajäsen Iikka Nikkinen). Jorma Mäntylä, viranomaislautakunta (Mikko Hakala). Ranja Aukee, sosiaali- ja terveyslautakunta (Anne Soimajärvi). Keskusvaalilautakunnan varajäsen Teuvo Mäki. Marja Pekkarinen, Vesi -liikelaitoksen johtokunta (Milla Peltonen). Harri Jouhki, käräjäoikeuden lautamies. Syksyllä valittaviin elimiin ovat ehdolla Pertti Salo, Uimahalli Oy:n hallitus (Timo Jääskeläinen) sekä Timo Rautanen, Mobilia-säätiön edustajisto.

Lisätietoa:

Kangasalan vasemmisto (verkkosivut) 

*