Artikkeli: Uutiset 2013–2018

24.10.2017 klo 11:00

Oriveden vasemmisto nuorensi johtoaan

Oriveden Onnistaipaleen rantaa tänä aamuna. Ensilumi satoi lauantaina. (Kuva: Jenni Saxholm)

 

Teksti: REIJO KAHELIN   
Oriveden Vasemmistoliiton uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Jenni Saxholm. Hierojayrittäjänä toimiva Saxholm on varavaltuutettu ja kaupungin tarkastuslautakunnan jäsen.

Syyskokouksessa tehdyissä valinnoissa tuli mukaan myös muita uusia ja entistä nuorempia johtokunnan jäseniä. Varapuheenjohtajaksi valittiin Markus Hannila. Muut johtokunnan jäsenet ovat Seppo Grönqvist, Anne Kahelin, Reijo Kahelin, Irma Koskela ja Mari Lind.

Ensi vuoden toimintasuunnitelman perustana vasemmistoliitto korostaa valmisteilla olevan kaupunkistrategian mukaisesti erityisesti neljää kaupungin toiminnassa huomioon otettavaa periaatetta. Ne ovat kuntalaisten omatoimisuuteen ja ongelmien syntymiseen ehkäisyyn kannustaminen, kaupungin toiminnan uudistaminen ja kehittäminen, avoimen ja kuntalaislähtöisen toiminnan ja asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien vahvistaminen sekä hyvän hallinnon periaatteiden noudattaminen.

Toimintasuunnitelman mukaan Vasemmistoliitto pitää paikallisissa kuntatoiminnoissaan tavoitteena kuntalaisosallisuuden lisäämistä eri keinoin esimerkiksi ympäristökysymyksissä ja maankäytön suunnittelussa. Konkreettisena asiana suunnitelmassa nostettiin esiin maa- ja aurinkolämmön mahdollistaminen kaavoituksessa sekä uusissa ja peruskorjattavissa julkisissa rakennuksissa.

Yksittäisenä asiana vasemmistoliiton osasto haluaa kaupungin toimivan Oriveden opiston alueen kehittymiseksi monipuoliseksi koulutus-, palvelu- ja työpaikka-alueeksi. Paikallisten sosiaali- ja terveyspalvelujen turvaaminen on tavoitteena maakunta- ja soteuudistuksen yhteydessä.

Oriveden Vasemmistoliitto (Verkkosivut) 

Kuntavaalit Orivedellä:

Vasemmistoliitto vahvistui Orivedellä (Vasen Kaista 11.4.2017)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *