Artikkeli: Uutiset 2013–2018

4.12.2017 klo 16:49

Pirkanmaan sai uuden maakuntaohjelman

Kuvassa vasemmistoliiton ryhmää Pirkanmaan maakuntavaltuustossa. Vasemmalta oikealle Seppo Kallio, Noora Tapio, Veera Kiretti, Milka Hanhela, Ranja Aukee ja Rauno Kesseli. Ryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen puuttuu kuvasta.

 

Teksti: RAUNO KESSELI    
Pirkanmaan maakuntavaltuusto hyväksyi kokouksessaan tänään Yhä rohkeempi ja sopii sulle edelleen otsikoidun maakuntaohjelman vuosille 2018‒2020. Ohjelma linjaa aluekehittämistä, se osoittaa mitä kokonaisuuksia Pirkanmaalla kehitetään ja millaisilla keinoilla.

Maakuntavaltuuston kokouksessa vasemmistoliiton ryhmäpuheenjohtaja Mikko Aaltonen nosti maakuntaohjelmaa hyväksyttäessä esiin kolme asiaa.

Aaltonen korosti saavutettavuuden merkitystä Pirkanmaan tulevaisuuden kannalta. Raideliikennettä tulisi parantaa välillä Helsinki-Tampere niin, että matkan kesto saadaan pudotettua yhteen tuntiin. Tämä edistää niin tavallisten asukkaiden kuin elinkeinoelämänkin toimintaedellytyksiä.

Toisena asiana Aaltonen korosti asumisen merkitystä maakunnan kehittymisen kannalta. Kohtuuhintaista asuntotuotantoa tarvitaan lähivuosina koko maakunnan aluella, jotta muun muassa palvelualoille saadaan tuleviin työpaikkoihin työntekijöitä.

Kolmantena asiana Mikko Aaltonen toi esille ympäristön vaalimisen maakuntaa kehitettäessä. Kestävän kehityksen näkökulma tulee olla mielessä kaikessa päätöksenteossa kun Pirkanmaata viedään yhdessä eteenpäin, sanoi Aaltonen.

Lue lisää ohjelmasta:

Pirkanmaan liiton tiedote maakuntaohjelmasta (4.12.2017)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.