Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

17.12.2017 klo 12:45

Viiden tähden asuntoja tavallisille tamperelaisille

Tampereen Kansi ja areena -hankkeen visioinut Daniel Libeskind on suunnitellut myös asuinkerrostaloja Milanoon Italiaan. (Kuva: I Thomas. Kuva on julkaistu Wikimedia Commonsin lisenssillä CC BY-SA 4.0.)

 

JOUNI SIRÉN, ILKKA PORTTIKIVI
Nyt kun Kansi ja areena -hanke on toteutumassa, on myönnettävä, että vaikka ei olisikaan innoissaan siitä, että kaupungin rahaa sidotaan 60 miljoonaa euroa yksityiseen megahankkeeseen, on hienoa, että Tampereelle tulee Daniel Libeskindin kaltaisen huippuarkkitehdin luomus.

Kirjoittajat toivottaisivat yhdysvaltalaisen Daniel Libeskindin tervetulleeksi suunnittelemaan vuokra-asuntoja Tampereelle. (Kuva: Wikipedia.)

Ei kannata kuitenkaan tyytyä pelkkään kanteen ja areenaan. Libeskind on itse sanonut, että jättiläiskohteet ja luksusasunnot eivät ole sitä, mitä hän oikeasti haluaisi luoda. Hän on itse elänyt nuoruutensa vähävaraisille tarkoitetussa vuokratalossa New Yorkin Bronxissa ja kertonut haluansa suunnitella ennen kaikkea laadukkaita, toimivia ja luonnonvaroja säästäviä asuntoja, joihin tavallisilla ihmisillä on varaa.

Pitkään Berliinissä asunut Libeskind on ilmoittanut haluansa suunnitella sinne viihtyisiä kaupungin vuokra-asuntoja. Hän ei kuitenkaan ole päässyt vielä toteuttamaan aiettaan.

Otetaan sanasta miestä ja kutsutaan Libeskind taas Tampereelle! Kaupunki ja kaupungin vuokra-asuntoyhtiö voisivat tarjota hänelle paikan, johon hän voi suunnitella unelmiensa vuokratalot. Täkynä voidaan pyytää häntä pistämään paremmaksi kuin Alvar Aallon piirtämät Pekolan opiskelijatalot Kalevassa.

Se olisi todellinen imagon kohotus Tampereelle. Kaikki kunnia tulevalle monitoimiareenalle ja muulle Viiden tähden keskusta -hankkeelle, mutta vielä suurempi uutinen maailmalla olisi kaupunki, joka kutsuu maailmanluokan arkkitehdin tekemään asuntoja tavallisille ihmisille.

 

Jouni Sirén on Tampereen yhdyskuntalautakunnan jäsen ja kaupunginvaltuuston varavaltuutettu (vas).
Ilkka Porttikivi on Tampereen asunto- ja kiinteistölautakunnan jäsen ja kaupunginvaltuuston varavaltuutettu (vas).

Kirjoitus on julkaistu myös Tamperelainen-lehdessä 16.12.2017.

 

 

Lisää aiheesta Vasemmassa Kaistassa:

Vasemmisto kannatti ja vastusti Kansi-areenaa (17.5.2016)
Salailun alkusoitto (17.5.2016)

 

Aiheesta muualla verkossa:

Tampereen Kansi ja areena -hanke Tampereen kaupungin sivustossa
Libeskind will Sozialwohnungen in Berlin bauen (Der Tagesspiegel, 22.2.2015)

 

*

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *