Artikkeli: Lukijoilta 2013–2018

8.12.2017 klo 13:00

VVO:n seuraaja Kojamo korottaa vuokria kohtuuttomasti

Vuonna 1969 perustettu yleishyödyllinen Valtakunnallinen vuokraosuuskunta VVO muutettiin 1997 osakeyhtiöksi. Maaliskuussa 2017 yhtiön ilmoitti muuttuvansa asuntosijoitusyhtiö Kojamoksi. Yhtiö keskittyy kaupallisiin Lumo-vuokra-asuntoihin ja luopuu sosiaalisesta asuntotuotannosta. (Kuva ja kuvakollaasi Sinikka Torkkola.)

 

TAPANI TELENIUS   
Sain vuokranantajaltani Kojamolta (ex-VVO) nettipostilla jo perinteiseksi käyneen joululahjan eli vuokrankorotusilmoituksen. 35-neliöisen yksiöni vuokra nousee 20 euroa ensi vuoden maaliskuun alusta. Vuokra nousee 588 euroon kuukaudessa. Korotus on lähes neljä prosenttia. Neliövuokraksi tulee 16,80 euroa, kun se aikaisemmin oli 16,23 euroa.

Tuntuu suorastaan surkuhupaisalta, että Kojamon hallituksen puheenjohtaja Metalliliiton Riku Aalto sai juuri 60 prosentin palkankorotuksen ja tienannee lisäksi pelkillä kokouspalkkiolla noin 80 000-90 000 euroa vuodessa. Eikö tällä röyhkeydellä ole enää mitään rajaa? Köyhältä puuttuu paljon, mutta ahneelta puuttuu kaikki. Suomi tarvitsisi sekä hengellisen että fyysisen herätyksen, jotta ihmiset viimein tajuaisivat, millaisia henkilöitä maan johtotehtävissä istuu. Synkkääkin synkempää, taivas on pilvessä ja sataa rakeita.

 

Kirjoitus on julkaistu myös Aamulehden yleisönosastossa 8.12.2017

 

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *