Artikkeli: Uutiset 2013–2018

26.1.2018 klo 09:24

Vasemmiston valtuustoryhmä vaatii Työväen Teatterin pelastamista

Tampereen Työväenteatteri alkuviikosta (Kuva: Cai Melakoski)

 

VK
Vasemmistoliiton Tampereen valtuustoryhmä pitää välttämättömänä, että esittävän taiteen valtionosuusmuutosta pohtineeseen esitykseen tehdään korjaus ainakin Tampereen Työväen Teatterin osalta. Esityksen toteuttaminen merkitsisi yhden maamme merkittävimmän taidelaitoksen alasajoa.

Valtuustoryhmän tiedotteen asiasta kuuluu kokonaisuudessaan:

Viime viikolla julkistettu esittävän taiteen ja museoiden valtionosuusuudistusta pohtineen työryhmän esitys tarkoittaisi toteutuessaan Tampereen Työväen Teatterin (TTT), yhden Suomen merkittävimmän taidelaitoksen, alasajoa. Kahden miljoonan euron leikkaus valtion tukeen johtaisi yhteiskunnan tuella rakennetun suuren näyttämön sulkemiseen ja noin neljänkymmenen työntekijän irtisanomiseen.

 Mikäli leikkaukset toteutuvat, freelancereiden työllistymismahdollisuudet heikkenevät. Valtionosuuden perustuessa henkilötyövuosiin eivät valtionosuuden leikkaukset jäisi kahteen miljoonaan, vaan tulevaisuudessa ne kasvaisivat vielä enemmän. Lastenteatterituotanto kalliimpana tuotantona vaarantuisi. Tampereen asema maan teatteripääkaupunkina horjuisi, jopa katoaisi, ja Tampere menettäisi merkittävästi matkailutuloja. Toiveet päästä Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026 hiipuisivat.

 Vasemmistoliiton Tampereen valtuustoryhmä pitää välttämättömänä korjata vos-työryhmän esitystä niin, että TTT:n asema paikallisesti ja valtakunnallisesti merkittävänä teatterina turvataan. Uusien ryhmien ottaminen valtionosuusjärjestelmän piiriin on hyvä asia, mutta rahoituksen tulee löytyä niin, ettei toimintansa vakiinnuttaneiden taidelaitosten toimintaedellytyksiä romuteta.

 

Aiheesta lisää muualla verkossa

Adressi TTT:n puolesta voi allekirjoitta täällä:

Tampereen Työväen Teatterin on saatava jatkaa kansallisnäyttämönä ja rahoitusta on jatkettava

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *