Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

26.2.2018 klo 16:12

Keskustelu Tampereen säästöistä tarpeen nyt

Mihin suuntaa kaupungin säästöt? Muitakin vaihtoehtoja on kuin hyinen palvelujen leikkauskyyti, arvioivat kaupunginvaltuutetut Mikko Aaltonen ja Minna Minkkinen. (Kuva: Cai Melakoski.)

 

MIKKO AALTONEN, MINNA MINKKINEN
SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Atanas Aleksovski avasi Aamulehden mielipidepalstalla keskustelun Tampereen kaupungin suunnitellusta säästöohjelmasta. Otamme mielellämme osaa keskusteluun. Toivomme myös, että mukaan otetaan myös ne tamperelaiset, joihin mahdolliset säästöt tulevat vaikuttamaan. Vasemmistoliitto vaati kaupunginhallituksessa säästöohjelman vaikutusten arviointia ja on hienoa, että myös Aleksovski kannattaa vaatimustamme. Erityisesti haluamme, että jokaisesta suunnitellusta säästöstä tehdään lapsivaikutusten arviointi. Väärin säästämällä voidaan saada paljon pahaa aikaa ja aiheuttaa suuremmat kustannukset tulevaisuudessa.

Tampere on muuttovoittoinen kasvava kaupunki, joka tarvitsee sitä enemmän palveluita mitä enemmän ihmisiä kaupunkiin muuttaa. Eri väestöryhmien, kuten lasten ja vanhusten palvelutarpeet, on huomioitava, jotta jokainen saa varmasti tarvitsemansa palvelut.

Säästökeskustelussa on myös syytä miettiä, miten kaupunki voi saada lisää tuloja. Veronkorotuskaan ei ole poissuljettu vaihtoehto hyvinvointipalveluiden leikkausten estämiseksi. Työttömyyden vähentäminen on yksi tärkeimmistä tavoitteistamme niin pormestariohjelmassa kuin kaupunkistrategiassakin. Tempputyöllistäminen ja tilastojen siivous ei kasvata kaupungin verotuloja. Tampereelle tarvitaan oikeita työpaikkoja, joissa maksetaan kunnon palkkaa. Myös vaikeista päätöksistä, kuten veronkorotuksista on uskallettava puhua.

Mikko Aaltonen on vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja.
Minna Minkkinen on vasemmistoliiton valtuutettu ja  kaupunginhallituksen jäsen.

 

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *