Artikkeli: Uutiset 2013–2018

4.4.2018 klo 17:13

Pirkkalan vasemmisto jatkaa tutuin voimin

Jouni Kallioluoma esittelee Vasemmistoliiton tuoretta puheenjohtajaa Suupantorilla kesäkuussa 2016. Teltan sivussa tapahtumia seuraa Marketta Hyvärinen. (Kuva: Sinikka Torkkola.)

Teksi: JOUNI KALLIOLUOMA    
Pirkkalan Vasemmistoliiton vuosikokouksessa valittiin puheenjohtajisto ja johtokunta. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Jouni Kallioluoma. Varapuheenjohtajana toimii edelleen Rauno Lehtinen sekä sihteerinä ja rahastonhoitajana Marketta Hyvärinen. Johtokunnan muut jäsenet ovat Senni Almusa, Jouko Koivunen, Mikko Kuoppa, Hannele Ranta ja Jouni Rasi.

Vuosikokouksen jälkeisessa keskustelutilaisuudessa vieraana oli perusturvajohtaja Paula Paavilainen. Sosiaali- ja terveysuudistus oli luonnollisestikin yksi puhutuimmista aiheista. Sote-uudistus on pitkittyessään ja mutkistuessaan aiheuttanut Pirkkalan tapaisille kasvukunnille ongelmia, koska uusia satsauksia palveluihin ei oikein saisi tehdä. Pirkkala on myös Suomen toiseksi nopeimmin vanhentuva kunta.

Paula Paavilainen avasi puheessaan myös Pirkkalan eläkeläisisten hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Pirkkalassa asuvista eläkeläisistä noin viidennes sinnittelee takuueläkkeen varassa. Keskustelussa todettiinkin, että vaikka Pirkkalassa keskimääräiset eläkkeet ovat seutukunnan korkeimmat, niin takuueläkkeen varassa elävälle eurokin on iso raha. Sen soisi kaikkien päättäjien muistavan esimerkiksi silloin, kun terveyskeskusmaksuista ja muista taksoista päätetään.

Lisää aiheesta mualla verkossa

Pirkkalan Vasemmiston verkkosivut

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *