Artikkeli: Kaistapää 2013–2018

16.8.2018 klo 11:01

Kuka Tamperetta ohjaa?

KAISTAPÄÄ
Tampere painii alijäämän kanssa. Miten saada talous tasapainoon, tai edes paremmalle tolalle? 

Kaupunginhallitus jätti viime maanantaina tasapainottamissuunnitelman pöydälle ja jatkoi keskusteluja ryhmäkokouksissa. Tässä ei vielä mitään ihmeellistä ole. Demariryhmä kuitenkin yllätti vaatimalla veronkorotuksia ja joistakin leikkauksista luopumista. Miksi tämä yllätti? No, pormestari on demari, eli hänen ryhmänsä ei ole hänen valmisteluun tyytyväinen.

Jossain internetin syövereissä jopa mainittiin demarien olevan tässä tilanteessa vaihtoehto. Mille? Itselleen?

Valmistelun väittäminen virkamiestyöksi on sumuttamista. Tampereen hallintosäännössä sanotaan suoraviivaisesti pormestarin tehtäväksi määritellä kaupunginhallitukselle esiteltävien asioiden valmistelun suuntaviivat. Määräys on kirjattu hallintosäännön sivulle 25.

Määräys tarkoittaa, että kaupunginhallituksessa viikko sitten maanantaina esitelty ja pöydälle jätetty säästölista on tehty pormestarin ohjauksessa. Julkiset väitteet viranhaltijavalmistelusta saavat jokaisen Tampereen hallintotapaa tuntevan ihmettelemmän, kuka tätä kaupunkia johtaa ja miten?

Onko tämä uusi politiikan malli, missä avustajat matkustaa peräkontissa, ulkoministeri pasaa maan linjaa vastaan, presidentti osallistuu sisäpolitiikkaan ja kukaan ei tiedä kenen pitäisi mistäkin päättää? Kaistapäistä menoa.

Etusivun kuva:

Pormestariohjelmassa pysyminen kompastelee, mutta se ei saa olla peruste työntää säästöjä virkamiesten työksi. (Kuva: Cai Melakoski.)

 

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *