Artikkeli: Uutiset 2013–2018

10.9.2018 klo 11:37

Bernie Sandersin kampanjaorganisaattori puhuu Tampereella

Shana East kuvattuna viikonloppuna Helsingissä. Huomenna tiistaina hän puhuu Tampereella.

 

Teksti ja kuva: JUKKA PELTOKOSKI
Viikonlopun aikana Suomessa on vieraillut kolmen vasemmistoaktiivin delegaatio Yhdysvalloista. 
Euroopan vasemmistopuolueen ja Vasemmistonuorten järjestämä vierailu tuo maahamme People’s Policy Project -ajatushautomon perustajan Matthew Bruenigin, Our Revolution Illinoisin aktiivin ja Bernie Sandersin presidenttikampanjan organisaattorin Shana Eastin sekä Jacobin Magazinen päätoimittajan Bhaskar Sunkaran.

Kolmikko on saapunut Suomeen keskustelemaan Yhdysvaltojen uudesta vasemmistosta sekä jakamaan kokemuksia esimerkiksi Bernie Sandersin kampanjoinnista. Sandersin ympärille muodostunut noste on yksi mielenkiintoisimmista vasemmistolaisista ilmiöistä hetkeen. Sanders on haastanut niin valtajulkisuuden kuin vasemmistonkin ja luonut uutta ruohonjuuritason organisoitumista.

Tapahtuma veti väkeä Helsingissä

Vierailuun liittyvät tilaisuudet alkoivat perjantaina Helsingin yliopistolla, jossa Bruenig, East ja Sunkara kertoivat lähes satapäiselle yleisölle uuden vasemmiston teemoista, organisoitumisen tavoista ja tulevaisuuden näkymistä Yhdysvalloissa. Uusi vasemmisto on nousussa Atlantin takana. Sandersin lisäksi siitä kertoo esimerkiksi Alexandria Ocasio-Cortezin menestys demokraattien esivaaleissa New Yorkissa.

Illalla järjestetyssä väittelytilaisuudessa Yhdysvaltojen sosialistit kohtasivat suomalaiset markkinaliberaalit. Bruenig ja Sunkara taittoivat politiikan peistä kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiaisen ja Libera-ajatuspajan toiminnanjohtaja Mikko Kiesiläisen kanssa yli 150 ihmistä Helsingin Tiedekulmaan koonneessa tilaisuudessa.

Kolmikosta Shana East vierailee alkuviikosta myös Jyväskylässä ja Tampereella paikallisten vasemmistojärjestöjen ja KSL-opintokeskuksen järjestämässä tilaisuudessa. East kertoo erityisesti uuden vasemmiston organisoitumisesta ja kampanjointitavoista Yhdysvalloissa.

Tampereella East puhuu tiistaina 11.9.2018 klo 18 Ylävitosessa.

Puhetilaisuus Facebookissa

Raportti puhetilaisuudesta:

Yhdysvaltain vasemmiston aika on tullut (Vasen Kaista 15.9.2018)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *