Artikkeli: Uutiset 2013–2018

27.9.2018 klo 13:07

Hannu Salama vieraili Tampereella Siinä näkijä missä tekijä -esityksessä

Hannu Salama pyydettiin Siinä näkijä missä tekijä -esityksen jälkeen lavalle aplodien saattelemana.

 

Teksti ja kuva: MARKKU UUSINIEMI   
Kirjailija Hannu Salama vieraili eilen Tampereen teatterin Frenckell-näyttämön Siinä näkijä missä tekijä -esityksessä. Esityksen jälkeen Hannu Salama pyydettiin lavalle aplodien saattelemana. Salama sai Siinä näkijä missä tekijä -teoksellaan vuonna 1975 Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon.

”Näytelmässä seurataan maanalaisen vastarintaliikkeen toimintaa Tampereen Pispalassa jatkosodan aikana. Esitys kertoo paitsi kommunistien taistelusta fasistisena pitämäänsä virallista Suomea vastaan, myös laajemmin toisinajattelijoiden vaientamisesta eilen ja tänään. Se kysyy, onko virheistä opittu vai toistaako historia itseään, ja muistuttaa, että virallisen totuuden alla on aina toisia totuuksia. Se on puolustuspuheenvuoro niille, joita ei juhlapuheissa mainita”, kerrotaan Tampereen teatterin verkkosivuilla Siinä näkijä missä tekijä -näytelmästä.

Tampereen teatterin Frenckell-näyttämön esitys on vierailuesitys, Teatteri Siperian ja Projektori-ryhmän yhteistuotanto. Siinä näkijä missä tekijää esitetään tänä syksynä vielä kolmesti.

Hannu Salama, nimikkoseuran sihteeri Milla Peltonen ja seuran varapuheenjohtaja Teppo Sulonen Siinä näkijä missä tekijä -esityksen väliajalla.

Hannu Salama -seura

Hannu Salaman vierailu Tampereen teatterissa oli hänen nimikkoseuransa Hannu Salama -seuran järjestämä. Seura tekee tunnetuksi Hannu Salaman tuotantoa järjestämällä tilaisuuksia ja osallistumalla kulttuuri- ja muihin tilaisuuksiin. Seuran puheenjohtaja on Jussi Niinenmaa ja sihteeri Milla Peltonen.

Syyskuun alussa työväenmuseo Werstaan tiloissa pidetyn yhdeksännen Työväenkirjallisuuden päivän yhteydessä järjestettiin kirjoituskilpailu, jossa ensi kerran oli jaossa myös Hannu Salama -seuran tunnustuspalkinto. Se myönnettiin Reetta Huttuselle novellista Tohtori Koiran virhe.

Lisää aiheesta muualla verkossa

Siinä näkijä missä tekijä -näytelmä (Tampereen teatterin verkkosivut)  
Hannu Salama -seura (Facebookissa) 

Näytelmän arvostelu Vasen Kaista -verkkolehdessä:

Näkijät, tekijät ja petturit (25.4.2018) 

Hannu Salama -seura Vasen Kaista -verkkolehdessä:

Hannu Salama sai kirjailijanimikkoseuran (5.6.2017) 

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *