Artikkeli: Uutiset 2013–2018

26.9.2018 klo 08:40

Akaan vihreiden Heli Piirainen liittyi vasemmistoliittoon

Heli Piirainen jatkaa poliittista toimintaansa vasemmistoliiton riveissä. (Kuvat: Sinikka Torkkola, Jarkko Patana,)

 

Teksti: SINIKKA TORKKOLA     
Myöhään tiistai-iltana vihreiden Heli Piirainen kertoi Facebook-sivullaan jatkavansa politiikan tekemistä samoilla arvoilla, mutta piirun verran punaisempana ja liittyneensä vasemmistoliittoon.

− Kun tarpeeksi pitkään ja tarpeeksi paljon nojaa vasemmalle, tulee huomanneeksi rajan ylityksen poliittisella kartalla. Vaikka ympäristöasiat, yhdenvertaisuus ja inhimillinen politiikka eivät olekaan puoluesidonnaisia, on omalta kohdaltani vasemmalle nojaaminen johtanut puoluevaihdokseen, toteaa Heli Piiranen päivityksessään Facebookissa.

Puhelinhaastattelussa Piirainen kertoo pohtineensa jo poliittisen aktivoitumisensa alussa vihreiden ja vasemmiston eroja. Puolueiden ohjelmissa erot eivät hänen mielestään ole suuret. Vasemmistoliitto on alkanut tuntua omimmalta inhimillisemmän politiikkansa vuoksi. Toisin kuin monet vihreät, Piirainen ei pidä julkisten palvelujen yksityistämistä hyvänä suuntana.

Kevään 2017 kuntavaaleissa Piirainen oli vihreiden paikallinen ääniharava. Hän ja vasemmistoliiton Jukka Saari jakoivat 185 äänellään kolmannen sijan henkilökohtaisten äänien vertailussa. Tällä hetkellä Piirainen on myös kaupunginhallituksen jäsen. Hän on ollut Akaan kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2008. Hän oli vihreiden eduskuntavaaliehdokas vuonna 2015.

Vasemmistoliiton valtuutettujen määrä nousee neljään

Akaaseen Tampereelta 15 vuotta sitten muuttanut Piirainen on työskennellyt erityisopettajana. Tällä hetkellä hän opiskelee luokanopettajaksi Tampereen yliopistossa. Hänen perheeseensä kuuluu puoliso ja kolme lasta. Perheen, puutarhan ja politiikan ohella vapaa-aikaa täyttää myös vapaapalokuntalaisuus.

Piirainen siirtynee Akaan vasemmistoliiton valtuustoryhmän jäseneksi, jolloin vasemmistoliiton valtuutettujen määrä nousee kolmesta neljään. Vihreiden valtuutettujen määrä puolestaan vähenee neljästä kolmeen. Akaan vasemmistoliiton valtuustoryhmä ei ole vielä käsitellyt Piiraisen liittymistä valtuustoryhmään. Piirainen aloittaa myös keskustelut luottamustehtävistään entisen valtuustoryhmänsä kanssa. Hän toivoo voivansa jatkaa kaupunginhallituksen jäsenenä.

 

Lisää aiheesta muualla verkossa

Heli Piiraisen verkkosivu
Akaan vasemmiston verkkosivut

*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *