Artikkeli: Uutiset 2013–2018

24.9.2018 klo 08:40

Puolueosastot nimesivät eduskuntavaaliehdokkaita Pirkanmaalla

Pirkanmaan vasemmistoliitto tavoittelee kahta kansanedustajaa ensi kevään eduskuntavaaleissa. (Kuva: Hanne Salonen, eduskunta.)

 

Teksti: SINIKKA TORKKOLA, ehdokaskuvat: VK:n kuva-arkisto
Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaiden nimeäminen on vauhdissa. Puolueosastoilla on aikaa syyskuun loppuun asti päättää esityksistä eduskuntavaaliehdokkaiksi. Esityksiä ehdokkaista oli sunnuntai-iltaan mennessä tullut viideltä puolueosastolta.

Anna Kontula
Mikko Aaltonen

Keski-Tampereen osasto on päättänyt kolmesta ehdokkaasta, jotka ovat talouspäällikkö Mikko Aaltonen, kansanedustaja Anna Kontula ja kääntäjä, yrittäjä Jouni Sírén.

Mikko Aaltonen on 43-vuotias Tampereen kaupunginvaltuutettu ja valtuustoryhmän puheenjohtaja. Kontula on 41-vuotias toisen kauden kansanedustaja.

Keskeisimmiksi luottamustehtävikseen eduskunnan ulkopuolella Kontula nimeää Pro-tukipisteen ja Sosiaaliasema X:n puheenjohtajuudet.

Jouni Siren on 53 vuotias Tampereen vasemmiston puheenjohtaja, varavaltuutettu ja yhdyskuntalautakunnan jäsen.

Jouni Sirén

 

Iikka Nikkinen

Kangasalan vasemmiston ehdokas on henkilöstö- ja työsuojeluvastaava Iikka Nikkinen. 32-vuotias Nikkinen on kaupunginvaltuutettu ja Kangasalan Vasemmistoliiton puheenjohtaja.

− Seuraavan hallituksen tehtävänä ei ole ainoastaan tärkeiden uudistusten tekeminen vaan myös ihmisten uskon palauttaminen politiikkaan ja hyvinvointivaltioon, arvioi Nikkinen.

Lempäälän vasemmiston ehdokas on Satu Kosola. 51-vuotias Kosola työskentelee Ohjaamo-nimisessä nuorten palvelussa, jonka tehtävänä on tukea nuoria arjen hallinnassa. Koulutukseltaan Kosola on sosiaalikasvattaja ja laillistettu sosionomi. Kosola on Lempäälän kunnanvaltuutettu ja tarkastuslautakunnan puheenjohtaja. Hän toimii myös urheilujärjestöjen johtotehtävissä, kuten Työväen urheiluliiton, TUL:n valtuuston varapuheenjohtajana.

Satu Kosola

Nokialta kolme ehdokasehdokasta

Nokian vasemmisto päätti sunnuntaina pitämässään kokouksessa esittää kolmea ehdokasta lehtori Anneli Lehtosta, myyjä Anne Nymania ja pääluottamusmies Mika Ovaskaista. Nymania esittää myös puolueosasto Hämeen Yhteistyö.

Anneli Lehtonen

Anneli Lehtonen on 65-vuotias, Anne Nyman 54 ja Mika Ovaskainen on 47. Kaikki kolme ovat Nokian kaupunginvaltuutettuja. Lehtonen ja Nyman ovat myös kaupunginhallituksen jäseniä. Ovaskainen on puolestaan rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtajana. Nyman toimii myös Palvelualojen ammattiliiton Pamin valtuuston jäsenenä ja toimipaikkakohtaisena luottamusmiehenä.

Puolueosastojen nimeämistä ehdokkaista ensikertalaisia ovat Satu Kosola, Iikka Nikkinen, Anne Nyman, Mika Ovaskainen ja Jouni Sirén.

Anne Nyman

Piirihallitus päättää mahdollisesta jäsenäänestyksestä kuudes lokakuuta. Mikäli puoluejärjestöt ja vasemmistoliiton pirkanmaalaisten jäsenten perustamat valitsijayhdistykset ovat nimenneet enemmän kuin 19 ehdokasehdokasta järjestetään jäsenäänestys. Piirihallitus voi nimetä ehdokkaita myös itse. Päätöksessään ehdokkaista piirihallitus arvioi ehdokaslistan monipuolisuutta ja edustavuutta.

Ilmastonmuutos, eriarvoisuus, koulutus

Nykyisessä politiikassa on paljon muutettavaa. Vasen Kaista pyysi ehdokasehdokkaita kuitenkin nimeämään vain yhden muutosta vaativan asian. Sekä Anna Kontula että Iikka Nikkinen pitävät ensi kauden tärkeimpänä poliittisena kysymyksen ilmastonmuutoksen hillitsemistä.

− Ilmastonmuutoksen hillitseminen edellyttää lukuisia toimia hiilipäästöjen vähentämiseksi ja hiilen sitomiseksi, toteaa Kontula.

Eriarvoisuuden lisääntyminen ja julkisten palveluiden heikkeneminen puhututtaa suomalaisia. Hyvinvoinnin lisääminen ja toimivat, yhdenvertaisuutta lisäävät palvelut ovat olennaisia eduskunnankin päätöksenteossa.

− Kaikessa päätöksenteossa tavoitteena pitäisi olla sellainen Suomi ja maailma, jossa kaikki voivat hyvin, eivät vain rikkaimmat, toteaa Jouni Sirén, joka on tunnettu myös aktiivisena rauhantyön tekijänä.

Anneli Lehtonen pitää tärkeimpänä tavoitteena hyvinvointivaltiota.
− Siihen sisältyy paljon asioita, jotka pitää korjata nykyisen hallituksen jäljiltä, arvioi Lehtonen

− Suomalaisille tärkeiden julkisten palveluiden rahoitus on saatava kuntoon, tiivistää Mikko Aaltonen julkisen talouden merkityksen palveluille.

Anne Nyman keskittyisi Arkadianmäelle puolustamaan pienituloisia ja osa-aikaisia sekä matalapalkka-aloilla työskenteleviä duunareita.

Mika Ovaskainen pitää tärkeimpänä tasavertaisuutta, myös vähempiosaisia pitää päätöksenteossa kuulla. Hän muistuttaa myös teollisuustoiminnan tukemisesta, sillä se tuo veroeuroja yhteisesti jaettavaksi.

Satu Kosola nostaa tärkeimmäksi asiaksi koulutuksen ja sen maksuttomuuden. Siitä hän sanoo pitävänsä kynsin ja hampain kiinni.

− Suomalainen, tasa-arvoinen, kaikille kuuluva peruskoulu täytyy säilyttää ja kehittää. Koulutusjärjestelmän pitää tunnistaa nykyistä paremmin koulun sisäiset, tasa-arvoa heikentävät seikat ja taata kaikille oppilaille mahdollisuudet opiskella omalla tasollaan, tiivistää Kosola.

Lisää aiheesta Vasemmassa Kaistassa

Kannatusmittausten lukeminen – lyhyt oppimäärä (3.8.2018)
Vasemmistoliitto kolkuttaa kaksinumeroisia kannatuslukemia (8.8.2018)

Korjattu Anna Kontulan ikä 24.9.2019 klo 13.15.

*

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *