Artikkeli: Uutiset 2013–2018

25.9.2018 klo 08:29

Kangasalan vasemmisto avasi ehdokasasettelun EU-vaaleihin

Kangasalan vasemmisto asetti Jorma Mäntylän (vasen kuva) ehdokkaakseen europarlamenttivaaleihin ja Iikka Nikkilän ehdokkaakseen eduskuntavaaleihin. Vasemmistoliiton lopullisen ehdokaslistan europarlamenttivaaleihin asettaa vasemmistoliiton puoluevaltuusto. Vasemmiston eduskuntavaaliehdokkat Pirkanmaan vaalipiirissä asettaa Pirkanmaan vasemmisto.

 

VK   
Kangasalan Vasemmistoliiton syyskokous asetti Jorma Mäntylän ehdolle vasemmistoliiton ehdokkaaksi Euroopan parlamentin vaaleihin. Vasemmistoliiton puoluevaltuusto asettaa ehdokkaat marraskuussa. Euroopan parlamentin vaalit järjestetään Euroopan unionin jäsenmaissa 23.–26.5.2019. Vaalipäivä Suomessa on sunnuntai 26. toukokuuta.

Jorma Mäntylä on yhteiskuntatieteiden tohtori ja Kangasalan kaupunginvaltuutettu. Hän on vasemmiston valtuustoryhmän puheenjohtaja ja viranomaislautakunnan jäsen. Hän oli vuosina 1999–2009 Euroopan parlamentin jäsenen, Esko Seppäsen sivutoiminen avustaja. Mäntylä on avoliitossa ja hänellä on kolme aikuista lasta. Mäntylä on 65-vuotias.

‒ Tulevalla eurovaalikaudella ratkaistaan tuleeko EU:sta liittovaltio ja onko Suomi itsenäinen valtio. EU pitää palauttaa löyhäksi EEC-tyyppiseksi vapaakauppa-alueeksi, jossa Suomi voi olla jäsenenä. Euro on syy EU:n suurtyöttömyyteen. Se on tuhonnut miljoonien nuorten tulevaisuuden. Valtioilla on oltava oikeus erota yhteisvaluutasta, Mäntylä linjaa Kangasalan vasemmiston tiedotteessa.

Syyskokous asetti kansanedustajaehdokkaaksi henkilöstö- ja työsuojeluvastaava Iikka Nikkisen. Asiasta kerrotaan lisää Vasen Kaistan eilisessä uutisessa vasemmistoliiton ehdokasasettelusta Pirkanmaalla.

Iikka Nikkinen valittiin myös jatkamaan puolueosaston puheenjohtajana. Kangasalan vasemmiston varapuheenjohtajaksi valittiin Harri Jouhki, taloudenhoitajaksi Pertti Salo. Johtokuntaan valittiin jo mainittujen lisäksi Marja Pekkarinen ja Timo Rautanen sekä varajäseniksi Ranja Aukee ja Jorma Mäntylä.

Lue lisää eduskuntavaalien ehdokasasettelusta:
Puolueosastot nimesivät eduskuntavaaliehdokkaita Pirkanmaalla (Vasen Kaista 24.9.2018)

Lue lisää muualta verkossa:
Kangasalan Vasemmisto (verkkosivut)
Kangasalan Vasemmisto (Facebookissa) 

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *