Artikkeli: Kolumnit 2013–2018

1.11.2018 klo 13:04

Kuka oikein ajaa PK-yrittäjän asioita

Ilkka Porttikivi

ILKKA PORTTIKIVI
Suomessa on ollut porvarihallitus nyt reilun kolme vuotta. Vaalien lähestyessä oikeistopuolueet profiloituvat yhä aktiivisemmin yrittäjämyönteisinä puolueina. Moni pienen tai keskisuuren yrityksen omistaja on varmasti pettynyt hallituksen toimiin yrityksen toimintaedellytysten parantamiseksi.

Samalla kun keskitytään lobbaamaan Suomeen kansainvälisiä suuria terveysfirmoja ja maksetaan miljardien yritystukia pörssiyhtiöille, ei olla tehty mitään konkreettista pk-yrittäjien eteen. Porvarihallituksella olisi ollut kaikkien aikojen sauma tarkastella arvonlisäveron tulorajoja siihen suuntaan, että pienet yritykset tulisivat toimeen paremmin. Moni yrittäjä on nykyään yrittäjänä pakosta ja toimeentulo ei yllä sellaiselle tasolle, että sillä tulisi mitenkään toimeen. Yrittäjien sosiaaliturvan parantamiseen ei ole myöskään tehty mitään.

On turha kertoa olevansa yrittäjien asialla ja siitä kuinka tulevaisuuden työpaikat ovat pienissä ja innovatiivisissa yrityksissä, jos sen eteen ei tehdä mitään, että yrittämisellä voi tulla toimeen ja heikkoina hetkinä olisi turvana yhteiskunnan tukiverkot. On aika poistaa yritystuet yrityksiltä, jotka eivät tarvitse niitä kuin osinkojensa määrän kasvattamiseen ja käyttää yhteiskunnan varoja pk-yrittäjien toimeentulon ja työllistämisen tukemiseen.

Kirjoittaja on tamperelainen vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu.

Kirjoitus on julkaistu myös Aamulehden yleisönosastossa 29.10.2018.

 

Etusivun varjot kuvasi Cai Melakoski.

 

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *