Artikkeli: Kolumnit 2013–2018

21.11.2018 klo 15:40

Vaihtoehto kalliiksi käyvälle puolisolle

MEERIT HEIMLANDER  
Helsingin Sanomien mielipidepalstalle kirjoittanut Köyhtyvä avovaimo -nimimerkki kaipasi puolisolleen viitehintaa, jonka voisi ottaa huomioon oman elämänsä budjetointia varten. Luulen että parhaina asiantuntijoina tässä voisivat toimia perussuomalaiset, joilta löytynee jonkinlainen hinnasto ainakin maahanmuuttajien kustannuksista. Kantasuomalaiselle miehelle voi näistä viitehinnoista antaa vielä vaikka 15 prosenttia alennusta. Suosi suomalaista ja osta kotimaista, myös puolison valinnassa!

Jos puolison kustannukset kuitenkin nousevat liian korkeiksi suhteessa saatuun seuraan, siivoukseen ja läheisyyteen, voi vaihtoehdoksi miettiä koiran hankkimista. Rakkautta ja onnea on ostettavissa varsin huokeaan hintaan, mikäli hurtan sukutaululla ei niin ole väliä. Isompien ruuantähteiden siivous lattialta sujuu koiralta vaivatta ja kiintymystä sekä seuraa on varmasti tarjolla. Lisäksi koirat ovat loistavia kuuntelijoita, eivätkä valita tai kuorsaa.

Jos miehen pitäminen pääkaupunkiseudulla maksaa yli tuhat euroa kuukaudessa, tulee koira huomattavasti halvemmaksi, sillä sen kulut ovat vain muutaman satasen. Muista myös, että koira ei valita vaikka vaihtaisit sen ruuan halvempaan tai jättäisit herkkuluut ostamatta. Kukaan ei arvostele päätöksiäsi ja voit olla täysin oman taloutesi herra tai rouva!

Mikäli koirasta haluaa eroon ei todellakaan tarvitse murehtia heitteillejättöä. Vaihtoehtona on aina eläinlääkärin tekemä eutanasia, joka kirpaisee lompakossa vain noin satasen verran.  Sisäpiirin vinkkinä todettakoon, että todellisten penninvenyttäjien kannattaa hankkia mahdollisimman pienikokoinen koira, sillä eutanasia laskutetaan usein koiran koon mukaan.

Hyvä Köyhtyvä avovaimo, älä suotta enää kärsi taloudellisesti. Lopeta turha miehesi rahallisen arvon pohtiminen ja turvaa vanhuutesi seura edullisesti ja helposti lemmikillä.

Kirjoittaja on tamperelainen äiti ja yhdistysaktiivi.

Pohdin päivittäin, minkä hintaiseksi avopuolisoni elättäminen lopulta tulee (HS 18.11.2018)

|||

Etusivun kuva:

Satunnaisen koiran kuvasi Cai Melakoski

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *