Artikkeli: Kolumnit 2013–2018

30.12.2018 klo 11:03

Isänmaan asialla 2018

PIRKKO SEPPI   
Äskeiset uutiset ovat herättäneet 900 euroa kuussa tienaavan mummelin päässä liikehdintää. Isänmaallista sellaista. Tätä maata kannattaa puolustaa, koska meillä on jakamattomia oikeuksia, joiden turvaamiseen välttämättä tarvitaan ainakin 50 hävittäjäkonetta.

Meillä on oikeus seisoa leipäjonossa, niin että sossun rahoista saadaan muutama miljardi siirrettyä amerikkalaisten asekauppiaitten osinkotuloihin, jotta pääsevät pörräilemään ikiomilla pikkukoneillaan eksoottisissa paikoissa.

Eipä silti – käyväthän suomalaisetkin matalapalkka- ja pätkätyöfirmojen pomot pörräilemässä ja jellonia ammuskelemassa tropiikissa, kun täppiä tuppaa pussiin kertymään, koska työvoima on vielä niin halpaa täälläkin.

Nyt kun sähkönjakelua ollaan siirtämässä maan alle tuulilta turvaan, niin välillä näytti uhkaavasti siltä, että alan kansainvälisten suursijoittajien osinkotulot olisivat vähenemässä – operaatiot kun tulevat hintoihinsa. Mutta löytyy sentään tähänkin pulmaan ratkaisu. Mikä pakko kaikkien mummeleitten on lämmittää sähkösaunaansa harva se viikko tai pitää asunnossa 20 asteen lämpötilaa. Pukekoot röijyt päällensä ja laskekoot huoneenlämmön 15 asteeseen ja muuttakoot saunansa varastotiloiksi. Eipä silti että se nousevaa sähkölaskua yhtään alentaisi, koska pääosa laskusta on sähkönsiirtokuluja, eikä siirtofirmojen osakkeenomistajilla ole tarvetta luopua osinkotuotoistaan. Mutta menkööt mummot leipäjonoon, ja liittykööt pakanat kirkkoon – eiköhän sieltä aina apua, armoa ja almua heltiä. Ja eläke riittää sitten sähkölaskuun.

Tätä maata kannattaa kyllä jokaisen asein puolustaa. Täällä on kaikkien hyvä olla. Toisten vielä parempi kuin toisten.

Ja lopuksi lukijakysymys: Kenen mielestä Jussi Niinistö on Suomen tyhmin mies?

P.S. Mikä tätä maata oikeasti uhkaa? Tietenkin vapaus. Reippaitten yrittäjien vapaus kahmia välttämättömien sosiaalisten perustarpeitten tyydytys ja tavaroiden tuotanto haltuunsa sopivaksi katsomallaan hinnalla. Tätä ikävää vapautta hävittäjät hyvinkin edistävät, kun hinta varmaan revitään muun muassa yhteiskunnan palveluja karsimalla.

Kirjoittaja on akaalainen toimittaja.

Gripen-hävittäjän kuvasi Pavel Vanka.  Kuva on julkaistu Flickr-kuvapalvelussa lisenssillä CC BY-NC-ND 2.0.

*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *