Artikkeli: Uutiset 2013–2018

4.12.2018 klo 11:11

Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi Sinikka Torkkolalle

Ammattiyhdistystoiminta on kannattanut myös yliopistolla. (Kuva: Riitta Yrjönen)

Teksti: OSKARI JOKINEN
Vasen Kaista -verkkolehden päätoimittajalle Sinikka Torkkolalle myönnetään itsenäisyyspäivänä valtiollinen kunniamerkki, Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ansioristi. Tasavallan presidentti myöntää vuosittain itsenäisyyspäivänä isänmaan palveluksessa kunnostautuneille kansalaisille erilaisia kunniamerkkejä, kuten Valkoisen Ruusun ritarikunnan ja Suomen leijonan ritarikunnan merkkejä ja Pro Finlandia -merkkejä. Tänä vuonna kunniamerkit saa kaikkiaan 3759 kansalaista.

Torkkola saa kunniamerkin työstään Tampereen yliopiston pitkäaikaisena pääluottamushenkilönä sekä Tampereen yliopiston tieteentekijät ry:n aktiivina. Merkkiä Torkkolalle anoi Tampereen yliopisto. Muita Tampereen yliopiston ammattiyhdistystoiminnasta kunniamerkillä palkittuja ovat projektipäällikkö ja pääluottamusmies Jorma Viikki palkansaajajärjestö Pardiasta sekä laboratoriopäällikkö Aulikki Lehmus Julkisten ja hyvinvointialojen liitosta.

– Olen iloinen, että Tampereen yliopisto arvostaa luottamusmiesten työtä tällä tavalla. Edesmennyt hallintojohtaja Petri Lintunen ja juuri vapaalle lähtenyt henkilöstöjohtaja Pirjo Hankala olivat hyviä neuvottelukumppaneita, jotka arvostivat työntekijöiden edunvalvontaa. Työnantajankin on helpompi olla, kun tietää, ettei edunvalvonta nuku, kommentoi Torkkola merkin saamista.

Vasemmiston aktiiveista Pirkanmaalla kunniamerkin saa myös sairaanhoitaja Leena Saarela Sastalamasta. Hänelle myönnetään Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein.

Myös vasemmistoa muistetaan valtiollisin kunnianosoituksin. Kuvassa Leena Saarela. (Kuva: Antti Yrjönen)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *