Artikkeli: Uutiset 2013–2018

3.12.2018 klo 10:58

Miten vähentäisimme eriarvoisuutta?

Vasemmistoliitto valmistautuu ensi kevään vaaleihin pohtimalla kansalaisten kanssa keinoja lisätä kansalaisten yhdenvertaisuutta ja tehdä loppu eriarvoistumiselle. Li Andersson ja kymmenet vasemmiston aktiivit ryhmäselfiessä kuntavaalien aikaan Tampereella. (Kuva: Li Andersson.)

 

VK  
Suomalaisista 83 prosenttia on huolissaan eriarvoistumisesta. Vasemmistoliitto tahtoo tarttua ongelmaan ja kutsuu ihmisiä ympäri Suomea ratkaisemaan eriarvoistumisen ongelmaa.

Tampereella järjestetään itsenäisyyspäivän aattona uudentyyppinen keskustelutilaisuus, jossa kansalaiset etsivät ratkaisua eriarvoistumisen tuomiin ongelmiin. Tamperelaisten ratkaisuja on kuuntelemassa myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.

Keskustelutilaisuutta luotsaavat dialogiammattilaiset Severi Hämäri ja Anu Virtanen. Toimintatavan taustalla Suomen Itsenäisyyden Juhlarahaston, Sitran Erätauko-hankeessa tehdyt havainnot, että tasa-arvoinen, avoin, ohjeistettu ja fasilitoitu keskustelu, eli dialogi, toimii paremmin kuin muut keinot.

Tasa-arvoinen keskustelu ja avoimuus ovat vasemmiston arvoja. Vasemmistoliitto haluaa siksi olla ensimmäisten joukossa tuomassa dialogin menetelmänä puoluetyöhön. Tilaisuuksissa noudatetaan Erätauko-dialogeissa hyväksi havaittuja menetelmiä aivan uudenlaisen, osallistavan vaaliohjelmatyön tekemiseksi.

Tilaisuuksia järjestetään ympäri Suomea ja niissä käsitellään eriarvoistumista eri näkökulmista. Keskustelutilaisuuksien teemat valitaan vasemmistoliiton vaaliteemojen mukaisesti. Tilaisuuksien keskusteluista rakennetaan vasemmistoliiton eduskuntavaaliohjelmaa, jossa ratkaistaan keskusteluissa esiin nousseita ongelmia. Pinnalla olevien teemojen, kuten eriarvoistumisen, työelämän nopean muutoksen ja ilmastonmuutoksen lisäksi osallistujat voivat nostaa ratkaistavaksi, mitä tahansa asioita. Keskustelut liittyvät ketjuksi, sillä jokainen keskustelu jatkaa siitä, aiemmissa keskustelujen oivalluksista ja näkökulmista.

Keskustelutilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Erityisesti mukaan toivotaan ihmisiä, jotka ovat ensimmäistä kertaa elämässään vasemmistoliiton tilaisuudessa. Kaikki tilaisuuden osallistujat osallistuvat keskusteluun tasavertaisina keskustelijoina.

Sinä päätät -tilaisuus Vasen Kaistan kalenterissa

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *