Artikkeli: Kangasala, Pirkanmaa

12.2.2019 klo 08:51

Epäasiallisesta kohtelusta kärsii koko työyhteisö

Tutkija Susanna Lundell muistuttaa, ettei kiusaaminen ja epäasiallinen kohtelu työelämässä ei ole kenenkään etujen mukaista.

Tulehtuneet ihmissuhteet, kiusaaminen ja epäasiallinen kohtelu työpaikoilla aiheuttavat huomattavia vahinkoja ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle. Paras lääke työpaikkakiusaamiseen on ilmiön mahdollisimman varhainen toteaminen ja esilletuominen työyhteisössä, totesi tutkija viime lauantaina Kangasalla järjestetyssä seminaarissa.

Kangasalan Vasemmistoliiton järjestämä tapahtuma Epäasiallinen kohtelu työelämässä kokosi 9.2. parisenkymmentä aktiivista osanottajaa eri puolilta Pirkanmaata Kangasalan kirjaston Harjula-saliin. Susanna Lundellin esityksen jälkeen työpaikkakiusaamista ja epäasiallista kohtelua tarkasteltiin kolmatta tuntia eri puolilta nelihenkisen paneelin johdolla.

Susanna Lundell tekee Turun yliopistossa oikeussosiologian alan väitöskirjaa aiheesta Työpaikkakiusaaminen ja kaksoisuhriutumisen dynamiikka. Otannassa on toista sataa oikeustoimiin johtanutta tapausta. Niistä aiheutuneet vahingot ovat mittavia, niin henkisesti kuin taloudellisesti. Työntekijän puolella seurauksena on ollut työttömyyttä, työkyvyttömyyttä, pienentyneitä ansioita, stressiä ja ääritapauksissa itsemurhia.

Paneelissa keskustelemassa Anne Nyman (vasemmalta), Iikka Nikkinen, Eija Tamminen ja Susanna Lundell.

– Työyhteisöön muodostuu pelon ilmapiiri, klikkiytymistä ja työteho laskee. Työnantajille se näkyy tuottavuuden laskuna, henkilöstön vaihtuvuutena ja osaamisen heikkenemisenä. Kiusaaminen ja epäasiallinen kohtelu työelämässä ei ole kenenkään etujen mukaista, Susanna Lundell painotti.

Julkistalous heikoilla

Susanna Lundell kertoi, että hänen aineistossaan painottuvat julkisen sektorin työpaikat. Puolustuslaitos, seurakunnat ja terveyskeskukset sekä sairaalat ovat hierarkkisia organisaatioita, joissa esimiesasema antaa helposti väärinkäyttäjälle diktaattorimaisia valtuuksia. Toki myös työntekijä voi olla narsistinen kiusaaja, mutta se on huomattavasti harvinaisempaa. Yleisintä on esimies- tai työnantaja-asemassa olevan vallan väärinkäyttö.

– Julkisella sektorilla voidaan huonosti, ja se näkyy meidän työssämme, sanoi ohjaaja ja JHL:n osasto 267:n puheenjohtaja Eija Tamminen.

Ongelmia riittää silti myös yksityisellä puolella. Palvelualojen ammattiliiton PAMin valtuutettu ja Nokian K-Citymarketin luottamushenkilö Anne Nyman kertoi, että vähittäiskaupalla on kyllä hyvät julkilausutut periaatteet, mutta ne eivät aina toteudu työpaikoilla.

– Työttömyysaikoina syntyy helposti pelon ilmapiiri, jolloin ongelmista vaietaan. Ongelmat alkavat helposti kumuloitua ja kierre pahenee. Sanotaan, että kun tuosta tyypistä päästään eroon niin ongelmat ratkeavat. Kun henkilö lopulta on lähtenyt, ihmetellään mikseivät ongelmat kadonneetkaan, Nyman kertoi.

Henkilöstö- ja työsuojeluvastaava Iikka Nikkinen Kangasalta katsoi, että työpaikoilla on myös matkimista ja jäljittelyä. Jos kova ja röyhkeä toiminta alaisia kohtaan tuo menestystä yrityksen sisällä, muut alkavat toimia samoin ja aikaa myöten koko työyhteisö myrkyttyy.

– Julkisen sektorin pitäisi toimia parempana mallina työelämässä. Siksi kiusaaminen ja epäasiallinen kohtelu pitää kitkeä pois, etteivät ne leviä, Nikkinen sanoi.

Yleisökeskusteluun osallistunut Saarioinen Oy:n pääluottamusmies Aapo Niemi korosti, että usein pelätään asioitten viemistä eteenpäin. Pelätään, vaietaan ja ollaan hiljaa.

– Mitä enemmän vaietaan, sitä enemmän voi syntyä väärinkäsityksiä. Siksi ongelmatilanteet kannattaa dokumentoida ja kirjoittaa muistiin. Se vähentää väärinkäsitysten mahdollisuutta, kun asioita aletaan yhdessä selvitellä, Aapo Niemi sanoi.

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *