Artikkeli: Kulttuuri

11.2.2019 klo 09:16

Kaistan ulkoasu uudistuu

asen Kaista -verkkolehden uuden ulkoasun on suunnitellut ja toteuttanut Joonas Nissinen. Päivi Tyni vastasi toimituksen puolesta muutoksista.

Vasen Kaista -verkkolehden sivut ovat huomenna maanantaina osan päivää suljettuna ulkoasu-uudistuksen vuoksi. Uudet sivut avataan viimeistään tiistaina aamupäivällä.

Uudistuksessa lehden aiemmat juttutyypit muuttuvat sisällön mukaisiksi osastoiksi. Uusia osastoja ovat Pirkanmaa, maailma, kulttuuri, vasemmisto ja näkökulma, jossa julkaistaan kolumnit, pääkirjoitukset ja lukijoiden kirjeet sekä Kaistapää. Myös logo ja värimaailma uudistuvat. Sivuille tulee myös lisää mainospaikkoja.

Ennen vuotta 2019 julkaistut jutut arkistoidaan vanhan, juttutyyppiluokittelun mukaan. Jutut löytyvät myös avainsanojen ja vapaan haun kautta.

Marraskuussa 2013 perustetussa verkkolehdessä on julkaistu yli 1 800 juttua, joita on ollut tekemässä lähes 300 toimittajaa ja kuvaajaa. Juttuja julkaistaan keskimäärin yksi päivässä. Lehden tekijäksi ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet. Kevään aikana järjestetään uusille toimittajille ja kuvaajille perehdytystilaisuus.

Vierailijoita verkkosivulla on ollut lähes 300 000. Vuonna 2018 sivuja luettiin  lähes 10 000 keraa kuukaudessa Lehti onkin vakiinnuttanut paikkansa Pirkanmaan vasemmiston tiedotuskanavana. Lehden tapahtumapalsta on yksi vierailuimmista sivuista.

Vasenta Kaistaa toimitetaan vapaaehtoisin voimin. Lukijoiden tervehdyksillä ja pienillä mainostuloilla maksetaan lehden palvelinmaksut, it-tuki sekä toimituksen matka- ja koulutuskuluja. Ulkoasu-uudistukseen verkkolehti sai tukea Tradekalta. Yksittäiset henkilöt voivat lahjoittaa tukea Holvi-keräyksen kautta.

 

Lisää aiheesta muualla verkossa

Holvi-keräys Vasemman Kaistan toiminnan tukemiseksi
Vasen Kaista Facebookissa
Vasen Kaista Twitterissä

 

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *