Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto

3.2.2019 klo 11:21

Parempaa työtä ja koulutusta

Kansanedustajaehdokkaat Virva-Mari Rask, Kai Muukkonen, Anne Nyman, Mikko Aaltonen. Katja Kotalampi, Anneli Lehtonen, Aapo Niemi ja Raija Westergård tapasivat ammattiyhdistysaktiiveja ja saivavat oppia työelämän parantamiskeinoista. (Kuva: Pertti Salo.)

Toimittaja: SINIKKA TORKKOLA
Työntekijöiden asemaa on vahvistettava, tämä tuli selväksi, kun Pirkanmaan vasemmiston eduskuntavaaliehdokkaat ja ammattiyhdistysväki pohtivat keinoja parantaa työelämää. Vasemmiston päämääränä tulee olla työntekijöiden aseman vahvistamisen ohella, koulutuksen laadun parantaminen, sosiaalipalveluiden riittävä saatavuus sekä julkisten palveluiden yksityistämisen vähentäminen.

Ammattiyhdistysaktiivi ja kansanedustajaehdokas Virva-Mari Rask pitää tärkeänä valtion omaisuuden turvaamista ja verokeinottelun estämistä. Hän selkeyttäisi myös kaivoslakia ja edellyttäisi niin kotimaisilta kuin ulkomaisilta yrityksiltäkin nykyistä laajempaa vastuusta ympäristön suojelusta.

Keskusteluissa nousi esiin myös ajatus yritysten yhteisvastuullisen rahaston perustamisesta. Rahastolla turvattaisiin ympäristöhaittojen minimoinnin rahoitus.

Ei sovi unohtaa myöskään puhtaan veden tulevaisuutta, sen myynti on estettävä. Puhdas vesi on pidettävä turvassa, valtion hallinnassa, vaatii Virva-Mari Rask

Monipuolista koulutusta kaikille

Työssä oppiminen on aiempaa yleisempää. Jotta opiskelijat todella oppisivat työssä, on työpaikkakouluttajien pedagogisesta osaamisesta pidettävä huolta. Työpaikkojen kouluttajien taidot, motivaatio ja mahdollisuudet opettaa vaikuttavat oppimisen tasoon. Koulu-opiskelija-yritys-kouluttaja -toiminnan oppimistulokset voivatkin olla hyvin kirjavia.

− Nykyhallitusta vaivaa empatiavaje, jonka seurauksena ei myötätuntoa ole näkynyt päätöksen teossa eikä lakien säätämisessä, arvioi Virva-Mari Rask Sipilän hallitusta.

Virva-Mari Rask muistuttaa kaikkien työntekijöiden, myös kädentaitajien korkeatasoisen koulutuksen merkityksestä osaamisen ylläpitäjänä ja kehittäjänä.

Koulutusuudistus on tuonut myös liikaa vastuuta vasta opiskelua aloittaville nuorille. Hyvällä suunnittelulla ja valmistelulla toisen asteen koulutuksen uudistus tuo taitavia työläisiä. Meistä kaikista ei ole järkevää kouluttaa insinöörejä tai johtajia. Monipuoliset koulutusmahdollisuudet ehkäisevät syrjäytymistä, toteaa Virva-Mari Rask.

Pirkanmaan vasemmiston tammikuun viimeisenä lauantaina pidetyssä Työelämä nyt ja vaalien jälkeen -seminaarissa valmistauduttiin kevään vaalikampanjointiin ja arviotiin Sipilän hallituksen politiikkaa. Tilaisuudessa puhui myös vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski Porista.

Arkisen elämän ymmärtämisen lisääminen eduskunnassa on ehdottoman tärkeää, jotta nykyinen oikeistopolitiikka saadaan tasapainotettua, tiivistää Virva-Mari Rask tarpeen muuttaa nyky-eduskunnan toimintaa.

Lisää aiheesta muualla verkossa

Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaat Pirkanmaalla (PIrkanmaan vasemmiston verkkosivut)

*                                                                                                                                                                                                                   

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *