Artikkeli: Pirkanmaa, Tampere, Vasemmisto

22.2.2019 klo 11:02

Vaalivoittoa taottiin Ylävitosessa

Kansanedustajaehdokkaat Mikko Aaltonen, Aapo Niemi, Iikka Nikkinen, Jouni Sirén ja Satu Kosola esittelivät toisensa eilisiltana Vaalivoiton takojaiset! -tilaisuudessa.

Eduskuntavaalien laajaan käytännön töiden valikoimaan telttailusta esitteiden ja lehtien jakoon sekä somekampanjoihin paneuduttiin eilen Tampereen vasemmiston järjestämässä rekrytointitilaisuudessa sangen käytännön läheisesti.

Yhteistoimisto Ylävitosessa pidetty tilaisuus oli nimetty odotusten mukaisesti: Vaalivoiton takojaiset! Tampereen vasemmiston varapuheenjohtaja Anu Ropponen toivotti tervetulleeksi voittoa takomaan saapuneet kolmekymmentä aktiivia. Tilaisuuden tunnelma oli sellainen, että kahden tai pikemminkin kolmen kansanedustajapaikan saavuttaminen Pirkanmaan Vasemmistolle ei ainakaan vaalityön tekemisestä eikä tekijöistä ole kiinni.

Iltaan osallistuneet viisi Pirkanmaan vasemmiston eduskuntavaaliehdokasta pantiin testiin: he joutuivat esittelemään toisensa. Niinpä Satu Kosola esitteli Jouni Sirénin. Sirén on Kosolan mielestä asiantunteva, sympaattinen ja rauhallinen, niin kuin tunnetun rauhanpuolustajan pitää ollakin.

Jouni Sirén puolestaan esitteli Iikka Nikkisen erittäin aktiivisena, asioihin tarmokkaasti perehtyvänä monitoimiosaajana, joka tarvittaessa opastaa muitakin, sellaisissakin asioissa kuin www-sivujen laadinta ja some. Iikka Nikkinen kehui omassa puheenvuorossaan ensin Aapo Niemen vaalivideot, ja jatkoi sitten kertomalla, miten hienoa on, että ehdokkaiden joukossa on Niemen kaltainen, perinteisen työväestön edustaja ja aktiivinen ammattiyhdistysmies.

Aapo Niemi kertoi, miten oli ensi kerran tutustunut Mikko Aaltoseen tämän ollessa Tampereen apulaispormestari: Aaltosen syvällinen sosiaalialan ja talouden tuntemus ja asettuminen tiukasti heikompiosaisten puolelle teki Aapo Niemeen tuolloin vaikutuksen. Mikko Aaltonen sanoi Satu Kosolan esittelyssään ihailevansa Kosolan taitoa lähestyä ihmisiä: vaaliteltalla hän on empaattisuuden ja kuuntelemisen mestari ja saa ihmiset helposti avautumaan ja keskustelemaan heitä askarruttavista asioista.

Yleisön oli helppo todeta, miten Pirkanmaan vasemmiston ehdokkaat tulevat hienosti toimeen keskenään, arvostavat ja tukevat toisiaan ja muodostavat tiimin, jonka eteen vaalityötä kannattaakin tehdä.

Ryhmätöinä syntyi joukko ehdotuksia, joilla voidaan parantaa niin Keskustorin vaalimökin ulkoista ilmettä kuin kehittää mökillä tehtävän vaalityön muotojakin.

Sami Eloranta käytti puheenvuoron videotiimin puolesta ja kehotti jakamaan aktiivisesti talkootyönä tehtyjä ehdokkaiden vaalivideoita, joita Cai Melakoski omassa puheessaan kehui fantastisiksi. Melakoski esitti vuosien varrella vasemmiston toiminnassa kuvattuja valokuvasarjoja, joista kootuissa animaatioissa oli saatu irti riemukkaita eleitä, ilmeitä ja uusia hauskoja tulkintoja.

Osallistujien yksimielinen toive oli, että ennen vaalien loppusuoraa voitaisiin vielä järjestää vastaavanlainen vaalivoiton takojainen.

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *