Artikkeli: Nokia, Pirkanmaa, Vasemmisto

11.3.2019 klo 10:55

Anne Nyman: duunarien äänitorvi

Ilmainen kirjasto on Anne Nymanin mielestä huippujuttu. Hän lukee paljon ja sai ensimmäisen kirjastokorttinsa hyvin nuorena. Vapaapäiviin kuuluu ilman muuta kirjastokäynti. (Kuva: Anne Nymanin kotiarkisto)

Nokialainen vasemmiston kansanedustajaehdokas Anne Nyman sanoo, että pienituloisten kyykyttäminen ja kurittaminen pitää lopettaa, heiltä ei saa enää leikata!

– Suomalaista työtä pitää arvostaa: työllä on voitava elättää itsensä. Ilmaistyöllä kikkailu on lopetettava. Haluan hallituksen, joka ajaa ja meidän kaikkien, pienituloisten ja duunareidenkin, asiaa, hän vaatii.

Neuvottelutaitoinen ja yhteistyökykyinen

Anne Nyman on pienituloisten tinkimätön puolustaja.
– Olen pitkään ajanut pienituloisten, matalapalkkaisten, osa-aikaisten ja duunarien asiaa ay-liikkeessä ja ajan yhä, nyt vain vaihtuu foorumi Arkadianmäelle, jos valitsette minut, Anne Nyman vakuuttaa.

– Olen neuvottelutaitoinen ja yhteistyökykyinen, mutta minusta löytyy tiukkuutta, kun ajan alakynnessä olevan asiaa. Puhun kenen tahansa edessä asiani rohkeasti ja suoraan, Anne Nyman sanoo.

Ei sanelulle ja pakkolaeille

Anne Nymanin mukaan Suomessa parasta on turvallisuus, tasa-arvo ja ihmisoikeudet.
– Meillä on ilmainen koulutus, maailman paras neuvolajärjestelmä ja sairausvakuutussysteemi, jossa vakavasti sairastunut, varatonkin ihminen saa hoitoa. Nämä asiat on ehdottoman tärkeää säilyttää.

– Haluan rakentaa sellaista Suomea, jossa asiat hoidetaan neuvotellen ja sopien, ei yksipuolisella sanelemisella ja pakkolaeilla määrittelee Anne Nyman.
– Hallituksen mukana neuvottelupöydässä ja lakeja valmistelemassa pitää olla paitsi työnantajien, myös työntekijöiden edustajat eli ammattiyhdistysliike. Haluan, että hallitus ajaa koko Suomen ja kaikkien suomalaisten etua.

Elämäniloinen nokialainen

Kuntosali kutsuu Anne Nymania jopa kuusi kertaa viikossa, siitä hän saa voimaa ja energiaa. Hän myös kasvattaa kaikenlaista rivitalon pikku pihassaan.
– Chilit ovat nyt itämässä ja kohta laitetaan tomaatit. Maissista ja viidakkokurkustakin olen joskus saanut satoa.

– Tykkään eläimistä, ja elämän varrella meillä on ollut monta huonoista oloista pelastettua kissaa. Viimeinen eli melkein 20-vuotiaaksi. Eläinsuojelu on tärkeä juttu, kertoo Anne Nyman.

Musiikkikin on hänelle tärkeää; hän käy paljon konserteissa ja keikoilla ja ostaa periaatteesta kaikki suosikkiensa äänitteet, ei vain kuuntele Spotifystä.
– Luen myös tosi paljon, olen kirjojen suurkuluttaja.

Pamin aktiivi

– Olen pienituloisten tinkimätön puolustaja. Tähän asti olen toiminut aktiivisesti ammattiliitossani Palvelualojen ammattiliitto Pamissa, ensimmäistä kautta Nokian kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa, ja nyt haluan Arkadianmäelle ajamaan samoja asioita, Anne Nyman sanoo.

– 15 minuutin julkisuuteni sain tahtomattani kolme ja puoli vuotta sitten: hämmästyksekseni ihmisille oli uutta, että matalapalkka-alojen suuri ongelma on osa-aikaisuus. Silloin kaupantäti myös suuttui Sipilän hallitukselle, joka kuritti pienituloisia, ja aktivoitui poliittisesti. Jos Googlaa nimeni ja luottamusmies tai kaupantäti niin löydät paljon juttua tästä duunarien äänitorvesta, Anne Nyman kehottaa.

Anne Nyman

54 vuotta, myyjä, luottamusmies
Nokia

Kunnalliset luottamustehtävät: Kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsen

Muut luottamustehtävät: Palvelualojen ammattiliiton valtuuston sekä työsuojelu- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen

Ota yhteyttä:
anne.nyman(AT)nokiankaupunki.fi
Facebook-poliitikkosivu
Twitter
Picdeer
Verkkosivu

 

Vaalivideo:

 

*

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:
Lisää aiheesta muualla verkossa:

Kommentteja: 1

  1. Kuvittele, että olisit yrittäjä ja palkanmaksaja. Katsoisitko silloin ettei alaisesi tee liikaa töitä pienellä palkalla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *