Artikkeli: Uutiset 2013–2018

11.4.2018 klo 14:59

Anne Nyman: Kaupunki estämään aktiivimallileikkuriin joutumista

Anne Nyman valittiin Nokian kaupunginvaltuustoon viime kevään kuntavaaleissa. (Kuva: Helge Nyman)

 

VK   
Vasemmistovaltuutetut ovat kevättalven aikana tehneet useissa kunnissa aloitteita kuntouttavan terveyttä kohentavan työtoiminnan järjestämiseksi. Tavoitteena on auttaa työttömiä välttämään aktivoimislain päivärahaleikkurin toteutuminen. Työttömiä aktivoitaisiin esimerkiksi osallistumaan ohjattuun kuvataideilmaisuun tai kuntoliikuntaan.

Yksi aloitteentekijöistä on nokialainen valtuutettu Anne Nyman. Hän esitti, että Nokian kaupunki kehittää kuntouttavaa työtoimintaa järjestämällä esimerkiksi liikunta- tai taideryhmän kerran viikossa kuntouttavan työtoiminnan sopimuksilla.

Käytännössä työtön pääsisi esimerkiksi uimahalliin tai kuntosalille kerran viikossa ja saisi yhdeksän euron suuruisen korvauksen.

‒ Kunta tekee siis normaalin kuntouttavan työtoiminnan sopimuksen osallistuvan asiakkaan kanssa ja järjestää puitteet toimintaryhmälle kunnan liikunta- tai muista tiloista päiväsaikaan, sanotaan aloitteessa.

‒ Tämä parantaa kuntouttavan työtoiminnan mainetta, lyhentää kaupungin Kelalle maksamia sakkolistoja ja palvelee pitkäaikaistyötöntä, joka ei välttämättä muuten pysty sijoittamaan rahaa liikuntaan ja kunnon ylläpitämiseen.

Helmikuussa kokoontunut Nokian kaupunginvaltuusto päätti lähettää asian kaupunginhallituksen valmisteltavaksi.

Anne Nyman on ensimmäistä kauttaan Nokian kaupunginvaltuustossa. Muita luottamustehtäviä hän on hoitanut pitkään ammattiyhdistysliikkeessä, muun muassa luottamusmiehenä vuodesta 2000 ja Palvelualojen ammattiliiton (PAM) valtuuston jäsenenä neljättä kautta.

Aktiivimallista aiemmin Vasemmassa Kaistassa:

Perustulolla aktivoimaan (4.4.2018)
Nimenvaihto ei uutta aktiivimallia paranna (16.2.2018)
Työttömän ääni täytti Senaatintorin (4.2.2018)
Miksei Niinistö jättänyt aktiivimallilakia vahvistamatta? (13.1.2018)
Työttömien aktiivimalli on nöyryyttävä pelleily (29.12.2017)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *