Artikkeli: Pirkanmaa

11.3.2019 klo 18:51

Anneli Lehtonen sivakoi ilmaston puolesta

Anneli Lehtonen on Pirkanmaan kansanedustajaehdokkaiden kovakuntoisin hiihtäjä. Viime sunnuntaina hän osallistui kahdeksatta kertaa Pirkan hiihtoon. Rokkakoskella 66 kilometrin välietapilla voideltiin sukset. (Kuva: Päivi Lunden.)

Kansanedustajaehdokas Anneli Lehtonen sivakoi Pirkan hiihdossa 90 kilometrin matkan perinteisellä hiihtotavalla. Lehtonen oli haastanut mukaan myös muut Pirkanmaan kansanedustajaehdokkaat.

– Haasteella ja osallistumisellani halusin kiinnittää huomiota ilmastonmuutokseen. Huhtikuussa valittavien kansanedustajien tulee sitoutua ilmastonmuutoksen torjutaan. Vaikka kukaan kansanedustajaehtokkaista ei ottanutkaan haastetta vastaan, niin kannustusta tuli paljon, kertoo Lehtonen.

Maalissa vastassa oli tukiryhmä kukkasin ja kyltein. Teivossa ilmaston puolesta hiihtajästä kuulutettiin koko yleisölle. Jämin huoltopisteen haastattelussa Lehtonen pääsi kertomaan ilmaston muutoksen hillitsemisen tärkeydestä ja tietysti myös ehdokkuudestaan. Vasemmistoliiton pinssi oli matkassa mukana koko ajan.

– Toivon, että ilmaston muutokseen kiinnitetään huomiota ja yritetään torjua se. Suomessa hyvä ilmastoteko olisi joukkoliikenteen parantaminen ja käytön halpuuttaminen, jopa muuttaminen maksuttomaksi, toteaa Lehtonen.

*

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *