Artikkeli: Maailma, Tampere

25.3.2019 klo 11:19

Lähi-idän naiset: terrorismilla ei ole uskontoa

Lähi-idän naiset -yhdistys järjesti perjantaina Keskustorilla mielenosoituksen rasismia vastaan ja solidaarisuuden osoittamiseksi Uuden-Seelannin viattomille muslimiuhreille. Kirjoituksessa haastateltu Housana Alfashtaki kuvassa vasemmalla.

Tamperelainen Lähi-idän naisten yhdistys järjesti hiljaisen mielenosoituksen Terrorismilla ei ole uskontoa perjantaina Tampereella. Yhdistyksen perustaja, Housana Alfashtaki kertoo, että ajatus mielenilmaisun järjestämisestä syntyi, kun hän puhui jäsenille terrori-iskusta Uuden-Seelannin Christchurchissa.

Yhdistyksen jäsenet päättivät järjestää tapahtuman välittääkseen suomalaiseen yhteiskuntaan viestin, että terrorismilla ei ole uskontoa. Lähi-idän naiset tuomitsevat kaiken rikollisen toiminnan.

‒ Me haluamme elää rauhassa. Toivomme, että tiedotusvälineet olisivat uskottavampia, eivätkä rohkaisisi islamofobiaa, vetoaa Housana Alfashtaki.

Lähi-idän naisten mielenosoitukseen osallistui myös miehiä.

Lähi-idän naisten yhdistys perustettiin toukokuussa 2018. Housana Alfashtaki kertoo, että yhdistyksen tavoitteena on tukea Lähi-idästä Tampereen seudulle tulleita naisia integroitumisessa suomalaiseen yhteiskuntaan.

Yhdistyksen toiminnassa huomio on naisten harrastuksissa, arabian kielen opettamisessa lapsille ja Lähi-idän kulttuurin tekemisessä tunnetuksi suomalaisessa yhteiskunnassa.

*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *