Artikkeli: Pirkanmaa, Sastamala, Vasemmisto

10.3.2019 klo 16:00

Leena Saarela: työn, toimeentulon ja hyvinvoinnin puolesta

Leena Saarelalla on nuoruusvuosiltaan hienoja muistoja Ritajärveltä. Siellä hän voi yhä nauttia upeista maisemista, leirinuotiosta, auringonlaskusta, puhtaasta luonnosta ja rauhasta. (Kuva: Leena Saarelan kotiarkisto)

Kansanedustajaehdokas Leena Saarela on saanut tarpeekseen maamme politiikan nykyisestä suunnasta ja jatkuvista leikkauksista, joita kohdistetaan työttömiin, työsuhdeturvaan, opiskelijoihin, koulutukseen, lapsiperheisiin, eläkeläisiin sekä terveydenhuoltoon.

– Myös kiky-sopimus kävi kukkarolle. Lisäksi miltei kaikkia Kelan etuuksia on leikattu. Nyt on aika muuttaa politiikan suuntaa ja pysäyttää epäoikeudenmukaiset leikkaukset, vaatii Leena Saarela.

Inhimillisemmän ja tasa-arvoisemman Suomen puolesta

– Lupaan hoitaa luottamustehtäviäni tunnollisesti ja pitää aktiivisesti yhteyttä kansalaisiin. Puolustan tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta sekä julkisia palveluita, sanoo Leena Saarela ja jatkaa, että tekisi työtä riittävän toimeentulon, perusturvan ja ostovoiman turvaamiseksi sekä työttömyyden vähentämiseksi.

Hän myös lisäisi vanhustenhuoltoon hoitohenkilökuntaa ja resursseja.
– Edistäisin työhyvinvointiin tähtääviä toimia, ja panostaisin koulutukseen. Tekisin töitä inhimillisemmän ja tasa-arvoisemman Suomen puolesta, Leena Saarela lupaa.

Suomalaisen työn ja ilmastonsuojelun puolesta

– Olemme voineet olla ylpeitä hyvinvointiyhteiskunnastamme, mutta nyt sitä ollaan kaikin keinoin tuhoamassa. Suomesta on tulossa maa, jossa toiset pärjäävät ja toiset eivät. Jatkuvien leikkausten sijaan tarvitaan parempia maksuttomia ja julkisia terveys-, koulutus- ja työvoimapalveluita, uusia työpaikkoja ja työllistämistoimia, luettelee Leena Saarela.

– Vanhustenhoitoon tarvitaan lisää koulutettua hoitohenkilökuntaa. Lisäksi tarvitaan toimia työntekijän aseman ja työsuhdeturvan parantamiseksi, naisvaltaisten alojen palkkausepäkohtien korjaamiseksi ja työntekijöiden hyvinvoinnin lisäämiseksi, vaatii Leena Saarela.

– Nyt saavat riittää hyvinvointiamme uhkaavat leikkaukset ja heikennykset sekä työttömiä kyykyttävät sanktiot. On aika ryhtyä vahvistamaan suomalaista työtä ja osaamista ilmastokysymykset huomioiden.

Sairaanhoitaja ja ay-aktiivi Sastamalasta

Leena Saarela on asunut Sastamalassa koko ikänsä.
– Sastamala on kaunis maalaiskaupunki järvineen ja Ritajärven luonnonsuojelualueineen sekä monine muine nähtävyyksineen ja matkailukohteineen, Leena Saarela kuvailee.
– Perhe, työ, terveys ja ystävät ovat minulle tärkeitä. Tykkään hyvästä ruoasta ja ruoanlaitosta, kesästä, auringosta ja luonnon rauhasta.

Leena Saarela on koulutukseltaan sairaanhoitaja. Hän on työskennellyt pitkään julkisessa terveydenhuollossa muun muassa Vammalan aluesairaalassa, ja nykyisin hän työskentelee Tampereella Taysin Acutan päivystyksessä kolmivuorotyössä.

–Työni sairaanhoitajana on erittäin monipuolista, mutta osin aika raskasta. Osallistun aktiivisesti myös ammattiyhdistystoimintaan, ja tällä hetkellä olen Tehyn Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ammattiosaston puheenjohtaja, Leena Saarela sanoo.

Leena Saarela

54 vuotta, sairaanhoitaja
Sastamala

Kunnalliset luottamustehtävät: Kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen

Muut luottamustehtävät: Pirkanmaan vasemmiston piirihallituksen jäsen, Vasemmistoliiton puoluevaltuuston varajäsen, Tehyn Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ammattiosaston puheenjohtaja

Ota yhteyttä:
leena.saarela(AT)kopteri.net

 

 

Vaalivideo:

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *