Artikkeli: Pirkanmaa, Tampere, Vasemmisto

10.3.2019 klo 10:46

Noora Tapio: tinkimätön reilun yhteiskunnan rakentaja

Tammerkosken rannalla näkyy Tampereen kehitys koskesta elävästä teollisuuskaupungista nykyajan edelläkävijäksi. Kesäisin Noora Tapio viihtyy puistossa erityisen hyvin kosken kohinaa kuunnellen vaikkapa kirjaa lukien. (Kuva: Marianna Pukkala.)

– Ilmastonmuutos on aikamme tärkein kysymys. Pysäyttää sitä ei enää voi, mutta meidän täytyy hillitä sitä ja sopeutua siihen, sanoo Noora Tapio, kansanedustajaehdokas Tampereelta.

Noora Tapion mukaan tämä tietää mittavia muutoksia, joita toteutettaessa on huolehdittava työelämän reiluudesta ja koulutuksen laadusta.
– On sosiaalisesti oikeudenmukaisen ilmastopolitiikan aika!

Inhimillisyyden ja luonnon puolustaja

Päättäjänä Noora Tapio nojaa tutkittuun tietoon muistaen samalla ihmisten arjen ja oman arvopohjansa.
– Olen asiakeskeinen ja rakentava keskustelija, mutta en tingi inhimillisyyden ja luonnon puolustamisesta, Noora Tapio määrittelee itseään.

Nykyinen poliittinen keskustelukulttuuri perustuu Noora Tapion kokemana monien äänien vaientamiselle ja faktoista piittaamattomalle puheelle. Hän haluaa tehdä toiminnallaan tilaa vaiennetuille äänille, sillä politiikan täytyy hänen mukaansa kuulua kaikille.

Translain uudistamisen ja ilmastokestävän tulevaisuuden aika

– Suomessa on tehty monta asiaa oikein. Hyvinvointivaltio on ollut menestystarina, jota on ollut ilo kertoa maailmalla. Lisäksi Suomi on pitkään ollut tasa-arvon mallimaa, linjaa Noora Tapio.

Hän kuitenkin näkee, että suunta on muuttunut; leikkauspolitiikka on kurjistanut ihmisten arkea ja lisännyt eriarvoisuutta samaan aikaan, kun tasa-arvon kannalta välttämättömät teot, kuten perhevapaauudistus ja translain uudistaminen on jätetty tekemättä.
– Nyt on aika lopettaa leikkauspolitiikka ja rakentaa ilmastokestävää tulevaisuutta, jossa jokaisella on riittävä toimeentulo, työelämä on reilua ja koulutus saavutettavaa, Noora Tapio painottaa.

Opiskelija ja neuleharrastaja

Noora Tapio opiskelee yhteiskuntatutkimusta Tampereen yliopistossa. Opiskelu tuo hyvää vastapainoa politiikan tekemiselle, mutta myös tukee sitä, sillä hänen opinnoissaan on vahvasti mukana muun muassa eriarvoisuuteen ja muuttuvaan yhteiskuntaan liittyviä teemoja.

– Lempiharrastukseni on käsitöiden tekeminen. Se on rentouttavaa puuhaa, jossa näkee työnsä jäljen nopeasti. Neulepuikot kulkevat mukanani lähes minne tahansa, ja jaloissani on lähes aina itse neulomani villasukat. Vapaapäiväni kulutan usein ruoanlaiton ja televisiosarjojen tai lukemisen parissa. Ruoanlaitossa bravuurini on linssicurry, kertoo Noora Tapio vapaa-ajan rentoutumiskeinoista.

Vasemmistonuori ja kuntapoliitikko

– Päädyin politiikkaan Vasemmistonuorten kautta. Vasemmistonuorissa olen päässyt oppimaan paljon niin tapahtumien – keskustelutilaisuuksista mielenosoituksiin – järjestämisestä, kuin järjestön poliittisten kantojen muodostamisestakin, Noora Tapio kuvailee.

– Olen ensimmäisen kauden valtuutettu ja sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäsen. Kuluneiden puolentoista vuoden aikana olen päässyt esimerkiksi toimimaan kohtuuhintaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä joukkoliikenteen ja Nekalan kirjaston säilymisen puolesta, Noora Tapio kertoo toiminnastaan.

– Lisäksi toimin Tampereen ylioppilaskunnan edustajistossa Tampereen yliopiston vihreän vasemmiston edustajana, hän lisää.

Noora Tapio

22 vuotta, yhteiskuntatieteiden ylioppilas
Tampere

Kunnalliset luottamustehtävät: Tampereen kaupunginvaltuutettu, sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäsen, Pirkanmaan maakuntavaltuuston jäsen

Muut luottamustehtävät: Tampereen ylioppilaskunnan edustajiston jäsen, Vasemmistonuorten hallituksen jäsen

Ota yhteyttä:
Puh. 040 090 8088
Noora(AT)nooratapio.fi
Facebook-poliitikkosivu
Twitter
Verkkosivu

 

Vaalivideo:

*

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *