Artikkeli: Hämeenkyrö, Pirkanmaa, Vasemmisto

4.3.2019 klo 15:46

Raija Westergård: rohkea ja päättäväinen työläisnainen vasemmalta

Raija Westergård viihtyy musiikin parissa sekä työssään että sen ulkopuolella. Kuva on työpaikalta, jossa hän soittaan noin kerran viikossa Pihapelimannit-yhtyeen mukana. (Kuva: Raija Westergårdin kotiarkisto)

– ”Raija on ikäihmisen puolella”,  sanoi kerran eräs asiakas ja se pitää täysin paikkansa, kertoo Raija Westergård vaalikärjestään, joka on vanhuspolitiikassa, eläkeläisköyhyyden ja eriarvoistumiskehityksen hillinnässä. Myös ilmaston- ja huoltosuhteen muutokset  ovat tärkeitä kysymyksiä kohti inhimillistä ja tasa-arvoista hyvinvointiyhteiskuntaa

Kärsivällinen ”kapteeni”

Päättäjäksi päästessään Raija Westergård vertaisi itseään ison laivan kapteeniin, joka ymmärtää, että laiva kääntyy hitaasti, pitkämielisellä työllä. Myös rohkeutta ja päättäväisyyttä häneltä löytyy.

Niin kunta- kuin valtionpolitiikassa Raija Westergård pitää tärkeänä inhimillisyyttä päätöksenteossa. Tehtävien päätösten vaikutusten ennakkoarviointi on poliitikon tärkein työkalu.
– Mukaudun helposti ryhmäkuriin, mutta on asioita, joista päätän omantunnon mukaan, esimerkiksi eutanasiaa en hyväksy koskaan.

Tulevaisuuden haasteina ilmastonmuutos ja vanhustyön tekijät

– Suomessa on hyvä elää, on puhdas luonto, puhdas vesi ja raikas ilmasto ainakin vielä tällä hetkellä. Ilmastomuutos on kuitenkin todellinen uhka, kuten myös huoltosuhteen muutos, josta Raija Westergård haluaa aina muistuttaa.

Suomessa on 20 vuoden kuluttua yli 75-vuotiaita kaksinkertainen määrä nykyiseen verrattuna (noin 15 prosenttia koko väestöstä) ja se haastaa pohtimaan esimerkiksi, kuka meitä elämän loppusuoralla hoivaa?
– Jos vanhustyö ei houkuta kantasuomalaisia, on lisättävä työperäistä maahanmuuttoa ainakin 30 000 henkilöllä vuosittain, jotta selviydymme vanhushoivasta ja huoltosuhteen tuomasta ongelmasta, huolehtii Raija Westergård.

Työläisnainen ja humanisti Hämeenkyröstä

Raija Westergårdin perheeseen Hämeenkyrössä kuuluu mies ja kaksi aikuista tytärtä, kolme lastenlasta ja Tito-koira.

Yhteiskunnasta, tieteestä ja taiteesta kiinnostunut Raija Westergård harrastaa musiikkia ja kirjallisuutta. Hän on kirjoittanut ja julkaissut neljä teosta, jotka käsittelevät lähinnä vuoteen 1918 sijoittuvia tapahtumia. Hänen tekstejään nähdään nyt myös Kotkan Kaupunginteatterin lavalla näytelmässä Maria 1918 – esitys radikalisoitumisesta.
– Olen soittanut saksofonia ja nokkahuilua jo vuodesta 1975 lähtien erilaisissa kokoonpanoissa muun muassa. Kyröskosken VPK:n soittokunnassa ja Pihapelimannit-bändissä, Raija Westergård kertoo.

Kulttuurivaikuttaja ja luottamushenkilö

Raija Westergård Toimii ikäihmisten päivätoiminnan ohjaajana päiväkeskus Aurinkorinteellä Hämeenkyrössä. Työ on julkista ja jossain määrin myös julkista vaikuttamista, koska hänen vastuullaan on tiedottaminen, kulttuurin tuottaminen, työtoiminnan asiakkaiden ohjaus sekä monikulttuurinen yhteistyö.

– Olen kolmannen kauden kunnanvaltuutettu, valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja ja valtuustoryhmän puheenjohtaja. Pyrin vaikuttamaan omalla käytökselläni, lähinnä kirjoittamisella, oman kuntani poliittiseen ja kulttuuriseen ilmastoon ja pyrin tuomaan asioita esille fiksusti, mutta päättäväisesti.

Raija Westergård

63 vuotta, päivätoiminnan ohjaaja, filosofian maisteri, palvelukehittäjä
Hämeenkyrö

Kunnalliset luottamustehtävät: kolmannen kauden kunnanvaltuutettu, valtuuston 1. varapuheenjohtaja, valtuustoryhmän puheenjohtaja

Ota yhteyttä:
Puh. 044 307 3262
raija.westergard(AT)hameenkyro.fi
Facebook
Verkkosivu

 

Vaalivideo:

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *