Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto, Ylöjärvi

5.3.2019 klo 10:45

Rauno Kesseli: pysäytetään eriarvoistuminen

Politiikan vastapainoksi Rauno Kesseli harrastaa biljardia. Hän aloitti tämän harrastuksen kolmisen vuotta sitten ja nyt pelaa paikallisen Pub Pikku Peten joukkueessa. (Kuva: Rauno Kesselin kotiarkisto)

Eduskuntavaaliehdokas Rauno Kesselin vaalikärkiä ovat ilmastonmuutos, perustulo ja työelämän murros.
– Ilmastonmuutoksen torjumiseksi tulee lisätä joukkoliikennemahdollisuuksia. Perustulo vapauttaa ihmiset luovaan tekemiseen. Työelämälakeja uudistettaessa on ay-liikkeen oltava mukana valmistelutyössä, täsmentää Rauno Kesseli.

Päättäjä, joka kohtaa kansalaiset

– Olen päättäjänä luotettava ja tunnollinen. Tuskin minua olisi valittu muuten kaupunginvaltuustoon kahdeksaa kertaa. Juttelen ihmisten kanssa niin kaupan jonossa kuin kirjastossa tai ihan kohdatessa kadulla, kertoo Rauno Kesseli.

Rauno Kesseli haluaa tietää, mitä ihmiset ajattelevat asioista, jotta voi ottaa heidän mielipiteensä huomioon tehdessään esityksiä poliittisilla areenoilla.

Suomen vahvuus hyvät palvelut ja luonto

– Suomalaisessa yhteiskunnassa hyvää on koulutusmahdollisuudet, hyvä terveydenhoito ja turvallisuus. Puhdas luonto on arvo, jota meidän kannattaa vaalia, luonnehtii Rauno Kesseli.
– Suomi on vauras maa, jolla on varaa parantaa vanhustenhuoltoa, lapsiperheiden asemaa ja ylipäänsä sosiaaliturvan tasoa.

Rauno Kesseli haluaa lisätä nuorten tulevaisuudenuskoa takaamalla heille hyvän peruskoulutuksen ja mahdollisuuden ammatilliseen jatkokoulutukseen.

Pappi ja pakana

Rauno Kesselin perheessä löytyy arvojen skaala: hän itse on vasemmistolainen, vaimo kokoomuslainen. Rauno Kesseli on ateisti, vaimo on pappi.
– Tästä huolimatta jaamme perusarvot, kuten oikeudenmukaisuuden, solidaarisuuden ja lähimmäisenrakkauden.

Kesselit asuvat Ylöjärven keskustassa. Rauno Kesselillä on ensimmäisestä avioliitosta kaksi lasta, jotka ovat jo maailmalla. Vaimolla on myös kaksi lasta ja hekin ovat jo lähteneet opiskelemaan muualle. Seurana on kuitenkin Ronja-koira.

– Harrastin pitkään jääkiekkoa, mutta nykyinen intohimoni on siis biljardi ja snooker. Toki luen ahkerasti ja yhdessä vaimoni katselemme kiinnostavia tv-sarjoja.

Monipuolinen työhistoria

– Olen ollut työelämässä yli 40 vuotta. Ensin metallimiehenä, sitten toimittajana, sen jälkeen kiinteistönhoitajana ja nyt olen viimeiset kahdeksan vuotta toiminut Ylöjärven kaupungin päätoimisena työsuojeluvaltuutettuna. Työsuojeluvaltuutettuna kohtaan monia nykyisen kiireisen työelämän ongelmia. Koen mielekkääksi, kun voin auttaa työntekijöitä parantamaan heidän työolojaan ja työtyytyväisyyttään, kertoo Rauno Kesseli.

Pitkä, yli 30 vuotta kestänyt poliittinen luottamustehtäväkausi on mahdollistanut mukanaolon niin Ylöjärven kuin koko Pirkanmaankin kehittämisessä. Näissä tehtävissä Rauno Kesseli on aina halunnut tuoda päätöksenteossa esiin myös heikoimmassa asemassa olevien ihmisten asian.

Rauno Kesseli

62 vuotta,  työsuojeluvaltuutettu
Ylöjärvi

Kunnalliset luottamustehtävät: kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, maakuntahallituksen jäsen

Ota yhteyttä:
Puh. 044 238 4101
rolavi.kesseli(AT)gmail.com

 

 

 

Vaalivideo:

*

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *