Artikkeli: Suomi, Vasemmisto

5.6.2019 klo 20:45

Puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä päättivät: vasemmistoliitto osallistuu hallitukseen

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokousta johtivat Suldan Said Ahmeed, Pia Lohikoski ja Aino-Kaisa Pekonen. Kokouksen sihteerinä toimi Malla Kantola.

Vasemmistoliitto osallistuu Antti Rinteen (sd.) hallitukseen. Näin päätti puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmä yhteiskokous keskiviikkoiltana. Päätös oli yksimielinen.

Puoluevaltuusto päätti myös vasemmistoliiton ministereistä. Opetusministerin paikalle valittiin esitettäväksi puheenjohtaja Li Andersson. Ensimmäisen sosiaali- ja terveysministerin salkun jakavat kansanedustajat Aino-Kaisa Pekonen ja Hanna Sarkkinen. Pekonen on tehtävässä ensimmäiset kaksi vuotta, Sarkkinen kaksi viimeistä.

Jäsenäänestys lähes yksimielinen

Hallitukseen osallistumista suositti myös neuvoa-antava jäsenäänestys, jossa yli 97 prosenttia kannatti hallitukseen osallistumista. Jäsenäänestykseen, joka kesti puolitoista vuorokautta. osallistui kolmannes vasemmistoliiton jäsenistä. Ääniä annettiin yhteensä 3856, joista 3747 hallitukseen osallistumisen puolesta, 91 vastaan ja 12 tyhjää.

Puoluevaltuutetut keskustelivat vilkkaasti hallitusohjelmasta Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta. Li Andersson luonnehti hallitusohjelmaa käänteentekeväksi, sillä ohjelma merkitsee leikkausten loppumista ja hyvinvoinnin rakentamisen aloittamista. Käänteentekevää on myös se, että ohjelmassa on varauduttu miljardilla eurolla mahdolliseen taantumaan.

Kirjoittaja on vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsen, joka osallistui seuraajana puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän kokoukseen,

 

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *