Artikkeli: Maailma

23.10.2019 klo 11:55

YK:n päivän 24.10. teemat Keskustorilla: Rauha ‒ ilmasto ‒ ihmisoikeudet

YK:n päivää 2019 vietetään hiljaisessa kynttilämielenosoituksessa Tampereen Keskustorilla. Kuvan kynttilämielenosoitus Pohjois-Syyrian rauhan puolesta järjestettiin Keskustorilla viime lauantaina. (Kuva: Cai Melakoski)

Lokakuun 24 päivää on vietetty Yhdistyneiden kansakuntien päivänä aina vuodesta 1948. Vuonna 1971 YK:n yleiskokous suositteli, että sen jäsenvaltiot julistaisivat YK:n päivän yleiseksi vapaapäiväksi. Vaikka vapaapäivä ei Suomessa ole toteutunut, on Tampereella juhlittu YK:n päivää 1960-luvun lopulta asti eri muodoin, kulkuein, seminaarein ja monenlaisin tapahtumin.

Tänä vuonna YK:n päivää vietetään Tampereen Keskustorilla hiljaisessa kynttilämielenosoituksessa. Tampereen vihreiden varavaltuutettu Merve Gaglayan, Pirkanmaan Rauhanpuolustajien varapuheenjohtaja Tarja Jalovaara, Tampereen  vasemmiston valtuutettu Minna Minkkinen ja Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtaja Kaisa Penny pitävät puheet.

Kynttilämielenosoituksen järjestävät Tampereen Sosiaalidemokraattinen Kunnallisjärjestö, Vasemmistoliiton Tampereen Kunnallisjärjestö, Tampereen Vihreät ja Pohjois-Hämeen Rauhanpuolustajat.

Rauhanaiheinen tietovisa

Kynttilämielenosoituksen jälkeen Pirkanmaan Rauhanpuolustajat kutsuu osanottajia jatkamaan iltaa rauhanaiheisen tietovisan parissa ravintolan Kahdet Kasvot alakerrassa.

Tapahtuma Facebookissa

Vasen Kaista -verkkolehden raportteja YK:n päivän tapahtumista:

Turvallisuus syntyy hyvästä elämästä, ei aseista (28.10.2018)
Rauhansoihdut syttyivät Keskustorilla (25.10.2017)
Kynttiläkulkue vaati rauhaa Syyriaan (25.10.2016)
Rajaton rauha rajattomassa auringossa (25.10.2015) 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.