Artikkeli: Vasemmisto

20.4.2020 klo 12:05

Etävappu lähestyy – lähetä vappupuheesi meille

Keskustorin eteläinen puoli, Jugend-tori täyttyi pian vieraista.

Korona vallitsee yhä, mutta perinteisiä vappujuhlia ei tarvitse tykkänään perua. Koronan aikana monet tapahtumat onkin päädytty siirtämään verkkoon. Monet järjestöt ovat toimimassa näin myös vapun aikana. Vasen Kaista kannustaa pirkanmaalaisia kehittämään erilaisia juhlistamisen keinoja etävappua varten.

Vasen Kaista kutsuu lukijoitaan pitämään vappupuheita verkossa. Nyt ei ole mahdollista käydä kuuntelemassa puhetta perinteiseen tapaan paikallisella punaisten muistomerkillä, mutta pirkanmaalaiset voivat itse luoda vappumieltä verkkoon kukin laatimalla oman vappupuheensa.

Vappupuheen videointi on älypuhelimella helppoa. Video kannattaa kuvata mahdollisimman hiljaisessa, valoisassa ja kaiuttomassa tilassa. Puhelin kannattaa asettaa rinnan korkeudelle esimerkiksi kirjapinon päälle. Puhu kuuluvalla äänellä, mutta älä seiso aivan kamerassa kiinni.

Kun video on valmis, sen voi julkaista esimerkiksi omalla Facebook-seinällään. Vaihtoehtoisesti voit lähettää videosi meille, niin julkaisemme sen verkkolehtemme Youtube-kanavalla. Videon voi lähettää esimerkiksi sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen vasenkaista@gmail.com. Jos lähetät videosi meille, pidäthän sen korkeintaan noin kahden minuutin mittaisena.

Vappupäivänä Vasen Kaista julkaisee vappupuhekoosteen kaikista tietoonsa saamista puheista. Yhdessä ideoimalla ja tekemällä myös etävappuun on mahdollista luoda yhteisöllisyyttä ja henkistä läheisyyttä, niin kuin vappujuhlaan kuuluukin.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *