Artikkeli: Kulttuuri

3.9.2020 klo 17:33

Työväenkirjallisuuden päivä järjestetään lauantaina Werstaalla ja kotona

Kymmenes Työväenkirjallisuuden päivä järjestettiin vuonna 2019. Kuvassa vasemmalta oikealle neljä seitsemästä Työväenkirjallisuuden päivän alkuperäisestä ideoijasta: Matti Nummelin, Heikki Lehtonen, Raimo Ahoniemi, Jorma Salonen ja heistä oikealle Työväenmuseo Werstaan johtaja Ulla Rohunen, opetusministeri Li Andersson ja näyttelijä Eriikka Magnusson. (Kuva: Cai Melakoski)

Koronatodellisuus kaatoi isot kirjamessut, mutta sallii pienemmät ja rajatummat tapahtumat. Yksi näistä on Työväenkirjallisuuden päivä, joka järjestetään Työväenmuseo Werstaalla Tampereella ensi lauantaina, kertovat kirjallisuuspäivän järjestäjät. Niiden, jotka haluavat viettää päivää paikan päällä kannattaa tulla paikalle ajoissa, sillä saleissa on istumapaikkoja hyvin rajoitetusti. 

Tämän jo yhdettätoista kertaa järjestettävän  yhteiskunnallisen kirjallisuustapahtuman teemana on tänä vuonna iloinen 20-luku? Perinteiseen tapaan yleisö hajaantuu avajaisistunnon jälkeen kolmeen eri saliin. Tänä vuonna Werstaan auditoriossa on enintään 35 paikkaa, Bertel-salissa 50 ja Työväentalo-salissa 20. Näytteilleasettajien ja kirjamyyjien sali löytyy Werstaan naapurista Terdestä (TR1d, Väinö Linnan aukio 13)

Avajaiset Bertel-salissa kello 11 sekä koko ohjelma Werstaan auditoriosta lähetetään suoratoistona verkossa, sekä Työväen kirjallisuuspäivän Facebook-sivulla että Youtube-kanavalla. Bertil-salin paneeli 2020-luvun näkökulmia Väinö Linnaan (1920–1992) on nähtävissä tallenteena samoilla sivuilla kello 16. 

Työväenkirjallisuuden päivä on pääsymaksuton tapahtuma. Sen työryhmässä on jäseniä Työväenmuseo Werstaalta, Kansan Sivistystyön Liitosta (KSL), Työväen Sivistysliitosta (TSL), Tampereen yliopistosta ja pirkanmaalaisista kulttuuriyhdistyksistä. Tapahtuman kummeina toimivat kansanedustajat Jukka Gustafsson ja Anna Kontula

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:
Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *