Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto

1.10.2020 klo 16:01

Arhinmäen kyselytunti Akaassa ja Tesomalla lauantaina

Paavo Arhinmäki syksyisellä Töölönlahdella. Arhinmäki seisoo kalliolla ja katsoo vasemmalle.
Kuvassa kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas.) Töölönlahdella lokakuussa 2019, lauantaina Pirkanmaalla. (Kuva: Vasemmistoliitto/Perttu Iso-Markku)

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on tavattavissa ensi lauantaina Pirkanmaalla. Arhinmäki vierailee sekä Akaan Toijalassa että Tampereen Tesomalla.

Akaassa kansanedustaja Paavo Arhinmäki vierailee Toijalan torilla kello 10:30 Akaan Vasemmistoliiton järjestämässä tilaisuudessa. Arhinmäki vierailee Akaan Vasemmiston vaalistartissa, jossa kansanedustajan lisäksi on paikalla myös akaalaisia kuntavaaliehdokkaita.

Akaasta Paavo Arhinmäki siirtyy Tampereen Tesomalle, ja on tavattavissa Tampereen Vasemmiston teltalla K-Supermarket Westerillä edessä kello 12:30 alkaen. Vasemmiston teltta on paikalla klo 12–14.

Arhinmäen kommentti talous- ja työllisyyspolitiikkaa koskevaan välikysymykseen

Keskustelut vaalitilaisuudessa ja teltalla sivuavat varmasti ajankohtaisia kuumia aiheita, pääasiassa hallituksen tuoretta budjettiesitystä ja lähestyviä kuntavaaleja. Eilen myös eduskunta keskusteli opposition yhteisestä välikysymyksestä liittyen hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikkaan. Myös Arhinmäki osallistui keskusteluun:

‒ Välikysymyksessä kokoomus yhtä aikaa kritisoi koronakriisin keskellä budjetin alijäämää, ja vaatii samaan aikaan miljardien veronalennuksia. Viikonloppuna kokoomus hyväksyi uuden vero-ohjelmansa. Siinä esitetään lähes miljardin euron veronalennusta kaikkein suurituloisimmille.

‒ Oheinen eduskunnan tietopalvelun laskelma osoittaa, miten ”työhön kannustava” marginaaliveron alentaminen tosiasissa ”kannustaa” vain Suomen hyvätuloisinta kymmenystä.

‒ Lisäksi kokoomus hyväksyi Westendin kansallisseuran aloitteen perintö- ja lahjaveron luopumisesta. Myös tämä on lähes miljardin euron veronalennus, josta hyötyjinä olisivat kaikkein varakkaimmat. Yhteensä kokoomus halua alentaa veroja lähes neljällä miljardilla, ja samaan aikaan vaativat pienempää alijäämää.

Arhinmäki leukaili kokoomuksen myös tasapainottavan veronalennuksiaan menoleikkauksilla. Nämä leikkaukset kuitenkin kohdistuvat työttömiin ja lapsiperheisiin.

Arhinmäki jatkoi keskustelua Facebook-sivullaan vielä eduskunnan istunnon jälkeenkin:

”Nämä kokoomuksen linjaukset eivät ole sinänsä mikään yllätys, mutta miten muu oppositio on tämän välikysymyksen allekirjoittanut. Jäin miettimään, onko perussuomalaiset kokoomuksen sylikoira talouspolitiikassa vai eivätkä perussuomalaiset ole lukeneet, mihin ovat nimensä alle laittaneet. Ja kumpi on pahempi.”

Tässä Arhinmäen puheenvuoro välikysymyskeskustelussa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *