Artikkeli: Pirkkala, Tampere, Valkeakoski

19.10.2020 klo 14:49

Ministeri ja eduskuntaryhmän johto Pirkanmaalla 

Vasemmisto vie teltan kohteeseen säässä kuin säässä. Korona-aikanakin kuntalaisia yritetään kohdata tarvittavin varotoimenpitein. Kuvassa vasemmalla Pia Lohikoski, Vasemmistoliiton 2. varapuheenjohtaja Minna Minkkinen, Paavo Arhinmäki ja vasemmiston Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen. (Kuva: Sinikka Torkkola)

Vasemmistoliiton kansanedustajat ja ministerit tekevät syyskiertueen koko maahan kolmena lokakuun lauantaina. Lauantaina kiertue pysähtyi Pirkanmaalla Pirkkalassa, Tampereella ja Valkeakoskella. Kansalaisia tapaamassa olivat sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Pia Lohikoski.  

Aino-Kaisa Pekonen piipahti aamulla Pirkkalassa. Samaan aikaan Paavo Arhinmäki ja Pia Lohikoski vierailivat Tampereen Tammelantorilla. Turuilla ja toreilla kansaa puhututtivat koronarajoitukset ja sote-uudistus. Kuntalaisia mietitytti, kuinka rankasti koronarajoitukset rankaisevat tavallisten ihmisten ja yrittäjien arkea. Tampereella keskusteltiin tietenkin myös maanantaina kaupunginvaltuuston kokouksessa päätettävästä ratikan kakkosvaiheesta.

Paavo Arhinmäki (oik.) valmistautuu yhteiskuvaan Valkeakoskella. Koronavarotoimenpiteet ovat tarkoittaneet muutoksia myös puolueiden telttailukäytäntöihin. Turvavälejä täytyy yrittää ylläpitää ja myös kasvomaskit täytyy pukea. (Kuva: Minna Minkkinen)

Kouluverkko puhutti Valkeakoskella

Koko kolmikko suuntasi myöhemmin Valkeakoskelle. Valkeakoskella uudella Lepänkorvan torilla puhuttiin niin ikään koronasta ja sote-uudistuksesta. Kuntalaisia puhututti lisäksi Valkeakosken uudistuksessa oleva kouluverkko. 

Pirkkalan, Tampereen ja Valkeakosken turuilla ja toreilla oli mukana myös paikallisia valtuutettuja ja kuntavaaliehdokkaita. Valtuutettuja ja ehdokkaita yhteisenä huolena oli, miten vaaleja tullaan ensi keväänä tekemään jos koronarajoitukset ovat tiukat. 

Vasemmistoaktiiveja huoletti demokratian toteutuminen. Jos ehdokkailla ei ole mahdollisuutta kasvokkaiseen kohtaamiseen kuntalaisten kanssa, vaarantuu kansalaisten mahdollisuus vertailla ehdokkaiden ja puolueiden politiikkaa. Toiveena olikin, että ainakin ulkotapahtumia voitaisiin järjestää. Kaikki kuntalaiset eivät ole kotonaan netissä ja sosiaalisessa mediassa, jossa tieto ehdokkaista ja heidän toiminnastaan usein löytyy. 

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *