Artikkeli: Orivesi, Vasemmisto

16.11.2020 klo 08:43

Oriveden vasemmisto telttaili valoisassa tunnelmassa marraskuun harmaassa

Vasemmiston teltalla kävi lauantaina runsaasti väkeä puoluekantaan katsomatta. Niin falafelit, vohvelit kuin juttuseurakin vetivät paikalle. (Kuva: Anne Lappalainen)

Vasemmistoliiton kolmas varapuheenjohtaja Jouni Jussinniemi oli suosittu vieras lauantaina Oriveden Vasemmiston teltalla. Jussinniemi ei juuri ehtinyt hengähtää, kun paikalliset olivat innolla jututtamassa häntä päivänpolitiikasta ja arjen kysymyksistä.

Eero Visurin kokkaamia falafel-annoksia kehuttiin herkullisiksi ja niitä riittikin melkein tapahtuman loppuun asti. Vohvelit loppuivat pahasti kesken. Kahvia teki hyvin kauppansa ja sitä käytiinkin keittämässä lisää odottamaan jääneiden iloksi.

 Jussinniemen vierailu kiinnosti orivetisiä

Pyhäsalmen kaivoksen pääluottamusmies Jussinniemen hihaa nyittiin ahkerasti orivesiläisten poiketessa teltalle keskustelemaan sekä paikallisista että valtakunnallisista aiheista.

– Keskustelut käytiin varsin asiallisesti. Orivesiläiset olivat kiinnostuneita muun muassa soteuudistuksen etenemisestä, oppivelvollisuuden laajentumisesta, työmarkkinatilanteesta ja työehtosopimusjärjestelmästä. Alipalkkauksen kriminalisoinnista virisi keskustelua kausityöntekijöiden ja marjanpoimijoista nousseen huolen vuoksi. Monet esittivät myös huolensa lapsiperhe- ja eläkeläisköyhyydestä sekä pitkään jatkuneesta eriarvoistumiskehityksestä.

Kaivosalan ammattilaisena hän pääsi haastelemaan myös kaivosaiheista.

– Keskustelua käytiin tietysti myös Oriveden suljetun kultakaivoksen tilanteesta sekä kaivoslain uudistuksen sisällöstä, josta kaivattiin lisää tietoa, Jussinniemi lisää.

Vasemmiston paikallisia luottamushenkilöitä jututettiin villasukkakoordinaattorin valintaan liittyvistä epäselvyyksistä ja mahdollisista laittomuuksista. Orivesi – Suomen villasukkapääkaupunki -hankkeeseen liittyvän rekrytoinnin päätöksen kohdalla kaupunginhallitus käytti otto-oikeuttaan ja päätti uusia haastattelukierroksen.

Kaupunginhallituksen kantaan epäiltiin vahvasti vaikuttaneen perussuomalaisten jättämä oikaisupyyntö valinnasta. Perusteluina olivat valittavaksi esitetyn some-keskustelut PS:n ainoan valtuutetun kanssa. Vasemmiston Reijo Kahelin on jättänyt asiassa eriävän mielipiteensä kaupunginhallituksen kokouksessa. Paikalliset pelkäävät koko positiivisen ja kaikkia orivesiläisiä yhdistävän hankkeen kaatumista sotkun myötä.

Teltalla kävi ilmoittautumassa myös uusia kuntavaaliehdokkaita. Moni kävijä jäi niinikään harkitsemaan mahdollista ehdokkuuttaan.

Teltalla oli päivystämässä myös kuntavaaliehdokkaita. kuntavaaliehdokkaat: edessä Anne Lappalainen, Jouni Jussinniemi (vasemmistoliiton 3. vpj, ehdolla Pyhäjärvellä), Irma Koskela, Anne Kahelin ja takana Mari Lind, Risto Westerholm, Markus Hannila ja Reijo Kahelin. Kuvasta puuttuvat ehdokkaat Margaret Salomonsson ja Pasi Isokotamäki. (Kuva: Eero Visuri)

Syyskokous nimesi kuntavaaliehdokkaita

Telttailun jälkeen Oriveden Vasemmisto piti myös syyskokouksensa kaupungintalolla. Oriveden vasemmiston syyskokouksessa kuntavaaliehdokkaiksi nimettiin Markus Hannila, Pasi Isokotamäki, Anne Kahelin, Reijo Kahelin, Irma Koskela, Anne Lappalainen, Mari Lind, Margaret Salomonsson ja Risto Westerholm.

Osaston puheenjohtajana jatkaa Anne Lappalainen ja varapuheenjohtajana Markus Hannila. Sihteerinä toimii Irma Koskela. Muina johtokunnan jäseninä toimivat Reijo Kahelin, Mari Lind sekä uutena aloittanut Eero Visuri. Varajäseneksi valittiin Anne Kahelin.

Toimintasuunnitelmassa päätettiin telttailla aktiivisesti ennen kevään kuntavaaleja teemalla “Tasa-arvoinen ja kehittyvä Orivesi”. Oriveden vasemmisto toimii oikeudenmukaisen, tasa-arvoisen, ekologisesti ja ilmastollisesti kestävän, osaavan, kulttuurillisen, osallistavan ja tulevaisuuden Oriveden puolesta.

Kuntavaalien tavoitteeksi asetettiin 16 ehdokasta ja yksi lisäpaikka valtuustoon nykyisen kolmen lisäksi.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *