Artikkeli: Orivesi, Pirkanmaa, Vasemmisto

13.11.2020 klo 16:31

Orivedellä keskustellaan kaivoksista ja työelämästä

Vasemmistoliiton johtotehtäviin valitut kiertävät puoluekokouksessa tekemänsä lupauksen mukaisesti ahkerasti maata. Kolmas varapuheenjohtaja Jouni Jussinniemi on huomenna lauantaina tavattavissa Orivedellä. (Jouni Jussinniemen kuva: Markku Uusiniemi)

Oriveden vasemmiston teltalla on lauantaina oiva tilaisuus keskustella kaivostoiminnasta ja kaivoslain uudistamisesta, ajankohtaisista työelämän kysymyksistä sekä kevään kuntavaalien teemoista. Kaivostoiminnan ja työelämän asiantuntemuksesta vastaa Oriveden vasemmiston vieraaksi saapuva Pyhäsalmen kaivoksen pääluottamusmies Jouni Jussinniemi. Jussinniemi on myös Teollisuusliiton valtuuston jäsen ja vasemmistoliiton kolmas varapuheenjohtaja. Asiantuntemuksen paikallisista kysymyksistä takaavat Oriveden vasemmistovaltuutetut ja kuntavaaliehdokkaat. 

‒ Tervetuloa keskustelemaan sekä tulevaisuuden Orivedestä että nykyisistä ajankohtaisista paikallisista aiheista, toivottaa Oriveden seudun vasemmistoliiton puheenjohtaja Anne Lappalainen.

Kaivoskysymys on polttavan ajankohtainen

Pyhäsalmen kaivosta uhkaa lopettaminen, ja Oriveden kultakaivos on saanut aikaiseksi kaksi pilattua järveä, laittoman kaatopaikan ja vakavan virkamiehen rikosepäilyn. Hallitus valmistelee esitystä uudesta kaivoslaista ja eduskunta käsittelee Kaivoslaki nyt -kansalaisaloitetta. 

|||

Vasemmiston teltta lauantaina 14.11. kello 10–13 Oriveden S-marketin Keskustien puoleisella sivustalla.
Keskustelun lisäksi tarjolla on kahvia, vohveleita ja falafeleja. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *