Artikkeli: Pirkanmaa, Ylöjärvi

4.11.2020 klo 11:25

Tehtävät vaihtuivat vasemmiston Ylöjärven valtuustoryhmässä

Vasemmistoliiton Ylöjärven valtuustoryhmässä tehtävät vaihtuivat, kun ryhmän varapuheenjohtaja ja edustaja kaupunginhallituksessa Rauno Kesseli muutti Ouluun. Kuvassa Ylöjärven kaupungintalo. (Kuva: Rauno Kesseli)

Vasemmistoliiton Ylöjärven valtuustoryhmä on valinnut uudeksi varapuheenjohtajakseen kaupunginvaltuutettu Anna Jukantupan. Ryhmän varapuheenjohtajuus tarkoittaa myös kehittämistoimikunnan varajäsenyyttä. Kehittämistoimikunta on ryhmien puheenjohtajista koostuva kaupungin toiminnoista linjaava toimielin. Valtuustoryhmän puheenjohtajana jatkaa valtuutettu Arja Uusikartano.

Ylöjärven vasemmiston vuonna 2017 valittu valtuustoryhmä vasemmalta oikealle: Aki Leppänen, entinen valtuustoryhmän varapuheenjohtaja ja valtuustosta eronnut Rauno Kesseli, Petra Kiviniemi, valtuustoryhmän puheenjohtaja Arja Uusikartano ja ryhmän uusi varapuheenjohtaja Anna Jukantupa. (Kuva: SP)

Myös vasemmiston edustaja kaupunginhallituksessa ja ympäristölautakunnassa vaihtuu. Ylöjärven kaupunginvaltuusto valitsi maanantain kokouksessaan kaupunginhallituksen jäseneksi ja ympäristölautakunnan varapuheenjohtajaksi valtuutettu Aki Leppäsen

Uusi valtuutettu Eija Moisio

Muutokset seuraavat Rauno Kesselin muuttoa paikkakunnalta. Kesselin tilalle valtuuston varsinaiseksi jäseneksi nousi varavaltuutettu Eija Moisio. Luottamuspaikkojen vaihtumisesta uutisoi Vasemmistoliiton Ylöjärven kunnallisjärjestö verkkosivuillaan.

 

Valtuusto säilytti kokonsa ja keskusteli ratikasta

Valtuuston koko puhutti maanantaina valtuuston kokousta. Koko päätettiin pitää ennallaan. Valtuutettu Anna Jukantupa kertoi asiasta Facebook-päivityksessään:
‒ Kokoomus ja vihreät esittivät valtuuston pienentämistä 51 jäsenestä 43:een. Äänestin isomman valtuuston puolesta, sillä mielestäni silloin säilyy myös laajemmin kuntalaisten edustus valtuustossa. Demokratia voittaa mitä isompi joukko on asioista päättämässä.

Valtuustoryhmä päätti laskea kiinteistöveroa. Jukantupa kommentoi:
‒ Kiinteistöveron laskusta käytiin vilkasta keskustelua. Äänestyksessä hävisimme 28-1-22 ja kiinteistövero laskee ensi vuonna 0,02 prosenttia. 

‒ En ymmärrä miten tässä kuntatalouden tilassa voidaan edes harkita verojen laskua, kun samaan aikaan joudumme karsimaan palveluista ja nostamaan taksoja. Kiinteistövero on jo nyt seutukunnan matalin ja näin pienellä laskulla ei kotitalouksille ole juurikaan merkitystä. Samalla summalla olisi sen sijaan voinut palkata vaikka 5 lähihoitajaa lisää kotihoitoon, arvosteli Jukantupa.

Valtuusto ei vielä päättänyt Tampereen raitiotien ulottamisesta Ylöjärvelle, mutta teki ratikan maa-alueiden varaukset ja hyväksyi reittisuunnitelman. 

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:
Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *