Artikkeli: Tampere

8.2.2021 klo 08:03

Esko Turunen: ongelmien ratkaisija

Esko Turunen toimitsijana uintikisoissa.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Esko Turunen: 

– Minun Tampereellani nuorilla on mahdollisuus mielekkääseen harrastamiseen. Koulussa voi pärjätä, vaikka kotoa ei saisi apua. Vanhusten hoito ei riipu lompakon paksuudesta. Kaupungissa liikutaan ekologisesti eikä synny slummeja tai ökyrikkaiden erillisalueita. Päätökset tähtäävät ilmastonmuutoksen torjuntaan.  

– Parhaat päätökset perustuvat tutkittuun tietoon, siihen miten eri vaihtoehdot vaikuttavat. Arvopohjalta sitten teen päätökset. Raha tai edullisuus eivät ole ainoa päätöksenteon kriteeri; aluksi halvoilta näyttävät ratkaisut voivat myöhemmin kostautua.   

– Tampere on ihmisen kokoinen kaupunki, ei liian pieni eli väestöpohja rittää tarjoamaan hyviä palveluita asukkaille. Toisaalta ei liian suuri. Olen elämäni aika asunut kuudessa maassa yli 10 eri kaupungissa, joista yli puolet ovat suurkaupunkeja. Tampere nyt vain on paras (vaikka Praha ja Wien tulevat hyvinä kakkosina).

Kansalaisaktivisti  

– Olen kahden nuoren aikuisen isä ja suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kasvatti, ilman sitä minusta tuskin olisi tullut matematiikan professoria. Haluan hyvinvointiyhteiskunnan säilyvän, jotta lapsilla tulevaisuudessakin on mahdollisuus toteuttaa unelmansa. Olen syntynyt Tampereella, mutta tehnyt töitä eri maissa. En koe itseäni poliitikoksi, vaan kansalaisaktivistiksi, sillä kansalaistoiminnalla on vaikutusta. Olen koko ikäni harrastanut liikuntaa, erityisesti uintia. Laulan Maantien Ritarit -nimisessä kuorossa, äänialani on baritoni. Illan pimeinä tunteina opiskelen saksaa ja italiaa.  

Kaikki rehellinen työ on arvokasta 

– Työni matemaatikkona on minulle kutsumus; numeroiden ja kaavojen avulla maailma avautuu aivan uudella tavalla (esimerkiksi kaupungin tarkastuslautakunnassa). Toki olen tehnyt muutakin, toiminut laitosmiehenä, matkaoppaana ja tshekin kielen tulkkina, freelance toimittajana, järjestösihteerinä sekä kaikissa yliopiston opetustehtävissä tuntiassistentista tutkijaan ja professoriin. Olin matematiikan laitoksen johtaja neljä vuotta, nykyään olen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja ja Tampereen Työväen Uimareiden (TaTU) hallituksen jäsen. Riihimäellä asuessani olin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan sekä tarkastuslautakunnan jäsen.  

Esko Turunen 

matematiikan professori 

65 -vuotias 

asuu Juhannuskylässä  

0503014667 

esko.turunen[at]tuni.fi

facebook

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *