Artikkeli: Tampere

8.2.2021 klo 12:38

Leena Sulkanen-Rodriguez: ennaltaehkäisy on parasta palvelua!

Hatanpään kartanon puisto ja Arboretum. Parvekkeeltani näkymät ovat vain vastapäiseen taloon, joten tämä ”takapiha” on minulle elinehto.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Leena Sulkanen-Rodriguez:

‒ Minun Tampereeni on hyvä kaupunki kaikille, myös muualta tulleille, kehdosta hautaan. Tampereella on tahtoa ja resursseja palkata tarpeeksi henkilökuntaa varhaiskasvatukseen, perusopetukseen, ammatilliseen koulutukseen sekä vanhushuoltoon. Asuin- ja virkistysalueet on hyvin suunniteltu ja hoidettu. 

‒ Päättäjänä jalkautuisin tapaamaan kaupunkilaisia ja kuuntelisin heitä herkällä korvalla. Tekisin kaikkeni, jotta jokaisella kaupunkilaisella olisivat perusasiat kunnossa. Tasavertaiset mahdollisuudet kouluttautua ja hankkia ammatti.

‒ Kiinnittäisin huomioni varsinkin ennaltaehkäiseviin toimiin. Asuinalueiden viihtyisyys ja ilmastonmuutosta hillitsevät toimet olisivat myös elintärkeitä. 

‒ Tampere on hoitanut hyvin talouttaan, ja niin pitää olla jatkossakin. Ongelmien syntyyn on kiinnitettävä enemmän huomiota, ja on parempi satsata ennaltaehkäisyyn kuin leikata kaupunkilaisten palveluista.

‒ Tampereella ei ole suuria eroja koulujen tai alueiden välillä. Tästä on pidettävä kiinni ja panostaisin vieläkin enemmän eriarvoistumisen ennaltaehkäisyyn. Perheille ja syrjäytymisvaarassa oleville on tarjottava apua ajoissa.

‒ Satsaisin vielä enemmän asuinalueiden viihtyisyyteen ja virkistysalueisiin. 

33 vuotta Tampereella 

‒ Kotiuduin Tampereelle yli 30 vuotta sitten Voionmaan Opiston kautta. Mikkelin ja Helsingin jälkeen Tampere tuntui heti sopivan kokoiselta kulttuuri- ja opiskelupaikkakunnalta. Asun Hatanpäällä aikuislukiota käyvän poikani ja kuubalaissyntyisen mieheni kanssa. Pojan koulukokemusten ja miehen työllistymisvaikeuksien vuoksi olen erityisen kiinnostunut tasa-arvoisista mahdollisuuksista kaikille kaupunkilaisille. Koukkuniemi tuli minulle tutuksi opiskeluaikana, ja seuraan edelleen vanhushuoltoon liittyviä asioita. 

‒ Työssäni Tampereen yliopiston tutkimuspalveluissa autan tutkijoita hakemaan rahoitusta hankkeilleen. Välitän tietoa eri rahoitusmahdollisuuksista ja toimin ”tulkkina” hallinnon ja tutkijoiden välillä.

Faktojen välittäjä 

‒ Päätöksenteon tulee perustua faktoihin ja tieteelliseen tutkimukseen. Olen ihanteellisella näköalapaikalla seuratessani, miten tutkijat hakevat vastauksia pienempiin ja suurempiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

‒ Idealistina uskon, että uskon yhteiskuntatieteiden, lääketieteen ja teknologian tutkijoiden yhteistyöllä saamme ratkaistua niin köyhyyteen kuin ilmastonmuutokseenkin liittyvät ongelmat.

Leena Sulkanen-Rodriguez 

asiantuntija, tutkimuspalvelut, YTM 

58 -vuotias 

asuu Hatanpäällä 

sähköposti; leena.sulkanen[at]gmail.com

facebook

twitter

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *