Artikkeli: Tampere

9.2.2021 klo 08:02

Jaana Mäkinen: kuntalaisten äänitorvi

Saisko olla kahvia? Tykkään olla mukana SAK Tampereen paikallisjärjestön tapahtumissa, koska on niin mukava jutustella kuntalaisten kanssa.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Jaana Mäkinen: 

‒ Minun Tampereeni huolehtii hyvinvoinnista ja palveluista jokaisessa ikäluokassa ja koko Tampereen alueella, myös syrjäisimmissä kolkissa. Haluan sujuvaa ja edullista liikennöintiä joka puolella kaupunkiseutua. Kulttuuri- ja liikuntamahdollisuudet tulee olla edullisia ja lähellä kuntalaista. 

‒ Päättäjänä olen kuntalaisten äänitorvi ja puolestapuhuja. Kuntalaisten hyvinvointi on tärkeintä ja tehtäviini kuuluu huolehtia varojen suuntaamisesta oikeisiin kohteisiin.

‒ Kun olen saanut toimia monissa piireissä, on kertynyt hyviä asioiden tuntijoita, joilta voi kysellä itselle vieraammista aiheista. Hyödynnän kuntalaisten tietotaitoa. 

‒ Tampereella on edelleen hyvää ihmiset. Täällä osataan huomioida toinen toisemme. Vaan hyvään Tampereeseen kuuluisi myös kuntalaisten kuuleminen. Nyt kaupungista yritetään rakentaa  suurkaupunkia korkeine tornitaloineen, keskustan täyttämisineen ja julmetun isoine halleineen. Kyllä meille riittäisi vähempikin isottelu. Isottelua voisi tehdä laajemmalla siveltimellä, piirtää ja kaavoittaa asumattomia alueita esimerkiksi Teiskon suunnalta ja viedä sinne kaikki tarvittava palvelu. Jotkut meistä kaipaa lääniä ympärilleen ja rauhaisaa, mutkatonta asumista ja niitä pieniä kouluja ja kauppoja. 

‒ Olen asunut yli puolet elämästäni Tampereella, mutta olen säilyttänyt hämeenkyröläisen maalaisuuteni elämän sokkeloisella tiellä. Asustelen puolison kanssa Lielahdessa. Ja jottei ihan mökkiinny, tapaan aikuisia lapsiani, kolmea tytärtä sekä poikaa ja kahta lapsenlasta, sekä sisaruksiani ja vanhempiani säännöllisen epäsäännöllisesti.

‒ Luovuus on lajini, siihen kuuluu käsityöt, kirjoittaminen, ja tuoreimpana kuvataide, taulujen maalaaminen. Enpä tiennyt sitäkin osaavani, ennen kuin kokeilin. Seuraavana onkin työn alla yhdistää kaksi taiteenlajia konkreettiseksi tuotokseksi, oman äidin pyynnöstä. 

Ohjaajaopiskelija ja YKV-työryhmän vetäjä 

‒ Opiskelen uutta ammattia; kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon evästämänä ohjaajaksi. Vielä näin vanhemmallakin iällä voi löytyä uusi suunta ja ala, jossa voin hyödyntää monenlaista luovan työn harrastustani. Positiivisella energialla saan muutkin kokeilemaan rajojaan ja toteuttamaan unelmiaan. Itsensä oppiminen on kivaa. Positiivinen energia esiintyy myös SAK:n Tampereen Paikallisjärjestön yhteiskuntavaikuttamisen toimessa ja SAK:n aluetoimikunnan hallituksen toiminnoissa. Jäsenistö jaksaa, kun se huomioidaan ja järjestetään yhteistä toimintaa.

Jaana Mäkinen

 

sisustusompelija

57 -vuotias 

asuu Lielahdessa 

0443596287 

sähköposti: makisenjaana[at]gmail.com

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *